Sačmarica Rizzini, model Artemis, u kalibru 28

Napisao/la  By Lewis Potter, odabrao i uredio Goran Kučić Srijeda, 09 Svibanj 2012 03:02

1 Rizzini Artemis u kalibru 28: Rizzini, model Artemis, lijepa elegantna talijanska sačmarica, koja naravno i sjajno radi.
Stvarno je čudno kako mi koji put sitnice zapnu za oko, mali detalji, koji odmah utječu na daljnje razmišljanje. Zapanjila me jedna sitnica, da baš svaki puta nakon pucanja, čahure ispaljenih patrona u krivulji lete zrakom i padaju u daljinu od 7-8 stopa, ali na inč jedna od druge.

Rizzini Artemis u kalibru 28: Rizzini, model Artemis, lijepa elegantna talijanska sačmarica, koja naravno i sjajno radi.
Stvarno je čudno kako mi koji put sitnice zapnu za oko, mali detalji, koji odmah utječu na daljnje razmišljanje. Zapanjila me jedna sitnica, da baš svaki puta nakon pucanja, čahure ispaljenih patrona u krivulji lete zrakom i padaju u daljinu od 7-8 stopa, ali na inč jedna od druge.

2Sve se to odvija glatko, bez napora, a baš se to zna dešavati kod over-under ejektor mehanizma. Taj detalj mi se čini kao indikator koji pokazuje kako Rizzini Artemis odrađuje svoje zadatke, dakle vrlo točno i u maniri starog rutinera.

SKROMNE DIMENZIJE

Na papiru, to je jednostavni talijanski over-under model sa jednim okidačem i ejektorima, U stvarnosti, to je elegantna sačmarica, pravi mali ženski model. To bi i trebao biti, jer sam naziv Artemis sugerira pojam Grčke božice lova. Odličan izbor za dame, možda kao njihov prvi izbor.

Proporcije su naravno malo nježnije, ali sve je uvijek kako treba i sve je na svom mjestu. To se ogleda u nekoliko detalja: prekrasne majstorski napravljene bočne pločice koje oružju daju zaobljen izgled, pogled vam se dalje usmjerava na pištoljski rukohvat, i kundak. Za one kojima je prestižni stil jako važan, mogu se odlučiti za oblik kundaka u formi Prince of Wales,

3

Kako bilo, ne brinite se. Vi ste u trendu i to sa velikim stilom, koji tek nadolazi u slijedećim godinama.

LAGANA SAČMARICA

Model Artemis, opremljen je cijevima od 28 inča. Cijevi sa povezane sa punim profilom i gornjom šinom u cijeloj dužini.

Uz sačmaricu dolazi i pomno napisano uputstvo, koji budući strijelac svakako mora pročitati. Uz sačmaricu dolazi i pet izmjenjivih čokova, koji su smješteni u elegantnom putnom koferu i to počevši od punog čoka, četvrt čoka, polu čoka, ¾ čoka, do cylindar modela.
Kao što sam i očekivao, cijevi su jako crno brunirane, u mono blok formi, sa ejektorima i cizeliranim radom o području zatvarača.
Sačmarica se lako nosi, u rukama je upravljiva i brzo se njome rukuje.

4

Sigurnost kod rukovanja je automatska, jednostavna i funkcionalna.
Dekoracija je napravljena u formi lišća i djeluje impresivno na bočnim pločicama. Ovisi o vašem osobnom izboru, ali rijetko tko bi tome prigovorio. Na kraju dolazimo do kundaka, napravljenog od talijanskog oraha. Tamne je boje meda, sa istaknutim krasnim strukturama drveta. Završna obrada je u uobičajenom uljnom finišu. Jako vuče na engleski stil rada, čemu je teško naći zamjerke.

NA TESTU

U radu model Artemis, funkcionira na razini očekivanja.

5

Posip sačmenog roja pokazuje da je sačmarica Artemis idealna za upotrebu u polju, za lovce na pero.

ZAKLJUČAK

Dražesna sačmarica, laka za upravljanje i rad u polju. Ispunit će svaku vašu želju bez limita. Radi se o izboru oružja u malom kalibru, ali ona ipak daje puno više. Ako koristite municiju sa punjenjem sačme od 24 grama, koje daje odlične rezultate, tada već ulazite u područje kalibra 20 sa kojim se u navedenoj kombinaciji ova sačmarica lako može mjeriti.

By Lewis Potter, odabrao i uredio Goran Kučić

Zadnja izmjena Srijeda, 09 Svibanj 2012 10:42
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023