Lovstvo literatura (74)

Ocijeni
(1 glas)

U sklopu programa obrazovanja kadrova u lovstvu Pučkog otvorenog učilišta CAPREOLUS u Splitu splitska nakladnička kuća Dobra kob d.o.o., objavila je u kratko vrijeme dva nova priručnika (udžbenika) namijenjena lovcima i lovkinjama, lovočuvarima i lovočuvaricama.

Ocijeni
(1 glas)

Iz tiska izišla monografija Davora Martića o velikoj obljetnici Hrvatskog lovačkog saveza

Ocijeni
(1 glas)

U Kutini je nakladnik Spiritus movens tiskao zbirku priča i putopisa  dr.sc. Dragutina Pavličevića, lovca, povjesničara, profesora emeritusa  (Povijest Hrvatske, Hrvati i istočno pitanje itd.). Knjiga ima 240 stranica, cijena je 100 kn, urednik je Dragutin Pasarić, recenzent Vjeran Stilinović, a stručni suradnici Marijan Aladrović i Marijan Lekić.

Ocijeni
(0 glasova)

Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica i LS Požeško-slavonske županije bili su u lovačkom domu pleterničkog LD „Šljuka“ u Bzenici domaćin svečanog predstavljanja knjige dr. sc. Dragutina Pavličevića „Sto lovačkih priča i zanimljivosti“ objavljene u nakladi „Spritus movensa“ iz Kutine.

Ocijeni
(2 glasova)

Na sajamskom prostoru u Gudovcu u nedjelju 7. rujna, je, uz svečanu sjednicu i promociju monografije proslavljena je dvadeseta godišnjica rada i djelovanja Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ocijeni
(2 glasova)

Nakon nekoliko godina rada, CIC-ov Caprinae atlas svijeta konačno je ugledao svijetlo dana! Autori atlasa opisali su 96 fenotipova iz potporodice  Caprinae (kozolikih antilopa). Ovaj veliki atlas dolazi u dva dijela s više od 1 100 stranica. Ima i više od 1 000 fotografija u boji ...

Ocijeni
(3 glasova)

Iz tiska izašla mini monografija doajena hrvatskog lovstva, Davora Martića - Sto godina dalmatinskog lovstva. Izvorni, originalni tekstovi, kao i sačuvane stare, već požutjele fotografije i drugi dokumenti o povijesti dalmatinskog i hrvatskog lovstva čine vrijedan sadržaj ove knjige. Prikaz stogodišnjaka dalmatinskog lovstva nastavak je nizanja na sjajnoj ogrlici duboke i raznolike povijesti Dalmacije, k tome i Hrvatske, u segmentu lovnih događanja otprije sto ili više godina.

Ocijeni
(2 glasova)

Tetrijeb-gluhan-u-GK FrkovicDonosimo recenziju knjige „Tetrijeb gluhan u Gorskom Kotaru“  dipl.ing. Alozija Frkovića!

Osvanulo je još jedno vrijedno djelo našeg istaknutog šumara i lovca Alojzija Frkovića, knjiga o tetrijebu gluhanu u Gorskom kotaru.  Pisana razumljivim i ne stručnim jezikom u knjizi možemo pratiti povijest jedne životinjske vrste koja je nekada krasila šume Gorskog kotara. Pisana kroz sedam poglavlja upoznajemo se s Gorskim kotarom kao staništem tetrijeba kroz povijest , te osobitostima klime, konfiguraciji terena, šumskim sastojinama i izvorima hrane koji su omogućili da se tetrijeb gluhan naseli na ova područja. Kroz opise povijesnih zbivanja možemo pratiti ljude, život i običaje, događaje na ovom području te suživot stanovnika Gorskog kotara sa ovom veličanstvenom pticom.

Stranica 1 od 10
K2 Items

PROMOCIJE

NL Pure 32 300x250ani CRO
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023