Kreighoff Semprio

Napisao  Utorak, 10 Travanj 2012 22:27

REKLAMA-LV-POLOVICA-SEMPRIO-900NOVO u trgovini oružja i servisu MA-RA u Zagrebu, njihova ponuda Krieghoff lovačkih pušaka je obogaćena ovim iznimnim modelom karabina SEMPRIO sa "In-line action" sustavom repetiranja, koji je bolji i od “Pump action” sustava repetiranja kojeg poznajemo sa sačmarica.
Total focus on the target...lightning fast repeating... the ultimate in safety... Krieghoff craftsmanship - the Semprio begins...…

Inovacija u puškarskoj tehnologiji –SEMPRIO -Revolucionarna i jedinstvena

Kreighoff-ova dinastija se očuvala kroz dva svjetska rata, kako bi postala jedna od vodećih proizvođača sačmarica i risanica

Krieghoff dinastija zasnovana je 1886.g. kao Sempert & (Ludwig) Krieghoff u Suhlu, njemačkoj puškarskoj meki, tradicije stare 500 godina, a danas je jedan od najinovativnijih i  vodećih proizvođača sačmarica i risanica u svijetu.

Krieghoff je na  IWA 2007 predstavio SEMPRIO revolucionarnu pušku risanicu kao pionir IN-LINE  inovativnog sustava repetiranja.

Zahvaljujući ovom sustavu repetiranja, nesmetano ste fokusirani cijelo vrijeme pucnja na divljač, i brže  zahvatanje cilja .

Sempriova tehnologija repetiranja postaje očita čim ga uzmete u ruke, nemojte tražiti ručicu zatvarača, repetiranje se izvodi lijevom rukom gurajući cijelu cijevnu konstrukciju naprijed zajedno sa cijevi, potkundakom i spremnikom. Kočnica i zatvarač ostaju pri tome na mjestu u kučištu puške. Kada  cijevna konstrukcija kliže prema nazad metak se potiskuje iz spremnika u ležište metka, a čvrsta rotaciona  glava, koja ima sedam bradavica i priključnu površinu bravljenja od 65 mm2 , sigurno bravi  sa cijevi.

Budući da se svi pokretni  dijelovi vode po centralnoj  vodilici i na vođenom zatvaraču, kretanje je nevjerojatno glatko i lagano.  Brzina repetiranja je izvrsna , postižemo četiri hitca u četiri sekunde.

Semprio integrira Krieghoffove dosad već dokazane konstrukcije i  rješenja. Osim univerzalnog sustava okidanja Universal Trigger System (UAS) , lagan i direktan okidač sile od oko 1300 g.  kombiniran je sa fino prilagođenim ubrzicom okidača. Ovo izvrsno okidanje je jedan od razloga zašto je ova puška prikladna i za pogonski lov, piršanje i lov s čeke. Vodilica udarača na kučištu  je također Krieghoff Combi-Cocking patent sklop. Osim zapete i otpuštene pozicije, treća pozicija otvara zatvarač kako bi se spremnik  mogao odvojiti. Ergonomski dobro dizajnirani elemenati  i rješenja su  dio  Sempriovog praktičnog dizajna.

Semprio lovcima daje još jednu traženu značajku. Cijeli prednji dio  koji se pomiče prilikom repetiranja,  može se odvojiti od  stražnjeg dijela  jednim okretom ručice. Time se dobivaju dva  manja  sklopa  koja se mogu lako spremiti u manju futrolu,  zaista  rukovanje i transport ne mogu  biti jednostavniji i brži.

Jednostavno demontiranje čini  fleksibilni Semprio još više prilagodljivim u svim uvijetima lova. Zamjena  kalibar se može izvršiti sa samo nekoliko jednostavnih pokreta.  Spremnik i rotaciona glava zatvarača  zamjenjuju se  samo ako prelazite na drugu grupu kalibara. Rotaciona glava zatvarača  se može ukloniti bez ikakvih alata.

Dvodijelni kundak također ima mnogo elemenata modernog dizajna. Široka površina osigurava čvrst stisak u bilo kojoj poziciji, a moderni oblik obrazine izgleda izvrsno. Zgodan dodatak je" Click and Go" brzo skidajući držač  remena, s kojim se remen može jednostavno stavljati i skidati pritiskom gumba.

Srce Semprija je dobro zatvoreno u kučište tipičnih Kreighoffovih konstrukcija. Duralno  kučište dostupno  je u mat crnoj ili srebrno-sivoj boji. Obje moderne površine pružaju izvanrednu zaštitu od korozije i mehaničkog trošenja.

Dizajn Semprio repetirke je komplementiran sa mehaničkim ciljnikom  dizajniranim za pokretne mete. Dodatni moderni optički ciljnici mogu se lako postaviti.

Tehničke karakteristike:


Standardni kalibri: .223 Rem, .243 Win., 6.5x55SE, 6.5x57,.270 Win.; 7x64; .308 Win., .30-06 Spr.; 8x57JS; 9.3x62  u pripremi:  .22-.250 Rem

Magnum kalibri: 7mm Rem.Mag., .300 Win.Mag., .375 Ruger    u pripremi: .338 Win Mag and .416 ruger

Cijev: 55cm, 63 cm za magnum kalibre
Težina:  oko 3,6 kg

Spremnici : četiri modela za grupe kalibara
grupa kalibara: .30-06    (.30-06, 7x64, 8x57JS)
grupa kalibara: .308    (.308, .243 Win.) 
grupa kalibara: 9,3x62
grupa kalibra: .300 Win.Mag.

Glava zatvarača: za standardne kalibre i za magnum kalibre

Sa svim svojim  izvrsnim puškama, jasno je  da je Krieghoff utjelovljenje umješnosti staroga svijeta i inženjerstva, i  nakon četiri generacije čini se da drevna njemačka kompanija ide prema novoj i uzbudljivoj i inovativnoj budućnosti.

Njemačko inženjerstvo, Njemačka izrada,  pojmovi  su  koji   u našem svakidašnjem govoru znače da su  proizvodi proizvedeni u Njemačkoj jako kvalitetni  – konstruirani nepogrješivom umješnošću, od vrlo kvalitetnih materijala, i s dizajnom budućnosti.  Dio te tradicije i umješnosti svakako je i Krieghoff Semprio.

sempriologo

Sve inforamcije na: MA-RA d.o.o.

Trgovina i servis oružja
Ul. Crvenog križa 33, Zagreb 
Tel. / Faks: 01/3638-238
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.ma-ra.hr

Zadnja izmjena Utorak, 10 Travanj 2012 22:48
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023