Najpopularnije sačmarice i malokalibarke na engleskom tržištu

Napisao  Nedjelja, 24 Lipanj 2007 02:23

Kao što sam i obećao u prošlom članku o oružju ovdje ću predstaviti  još nekoliko sačmarica i malokalibarskih pušaka. Naravno, i u ovom članku bit ce riječi o najpopularnijem oružju na Britanskom tržištu.

Britansko tržište je jako teško zadovoljiti i samo kvalitetno oružje opstaje da bi kasnije postalo klasik. I ovdje, kao i u prethodnom članku, ocjene su da li strijelci i lovci.

Nadam se da ćete i u ovom oružjem bogatom ali opisom šturom članku uživati.

   

10 Najboljih bokerica za glinene golubove:

 1.        Beretta 68 serija - klasik je među sačmaricama i svjetski najpopularnija. Izrađena je od vrhunskih materijala za sve vrste upotrebe.Dizajn niskog profila i trajnost gotovo da je i teško nadmašiti.

2.        Beretta DT10 - proslavio ju je olimpijski pobjednik Richard Fauls. Proizvodi se za natjecanja ali i za lov. Cijevi su nazvane Optima te odlično podnose napore kod natjecanja.Visoka kvaliteta izrade i isto takve performanse drže je u svjetskom vrhu.

3.        Browning 525 - posljednja je verzija dokazanog pobjednika baziranom na starom klasiku J.M.Browninga. Posljednje verzije ovog modela su uljepšane, a cijevi su im kromirane. Trajnost je neupitna, a milijun i po ispaljenih patrona nisu rijetkost.

4.        Browning B25 - ovaj legendarni model još se proizvodi u Belgiji na već zastario način sto nikako ne umanjuje kvalitetu i popularnost. Nažalost čokovi su fiksni ali mnogi natjecatelji biraju upravo ovaj model.

5.        Perazzi MX12 - među profesionalnim natjecateljima Perazzi puške imaju odličnu reputaciju. George Digweed je osvojio s ovim modelom već 14 naslova svjetskog prvaka u sporting natjecanjima. Bazirana je na Boss dizajnu, ima izvrstan obarač  i jedne od najboljih cijevi.U Britaniji može biti podešena za strijelca bez dodatnog  plaćanja.

6.        Krieghoff K80 - nešto je teza od ostalih pušaka, a bazirana je na Remingtonu 32 koji je redizajniran u Ulmu. Izrada je vrhunska sa nešto drukčijim dizajnom međutim za skeet i trap  jedna je od najboljih. Popularnost joj raste zadnjih mjeseci drastično.

7.        Miroku MK 38 - na tržištu je najbolja natjecateljska puška na svijetu ako se gleda uloženo-dobiveno. Iako je riječ o kopiji Browninga najjeftinija je na tržištu (10 000 Kn), a za mnogo vise novaca sigurno nećete dobiti bolju pušku. Kvaliteta izrade je vrhunska.

8.        Blaser F93 - s ovim modelom Blaser je postigao best seller. Vrhunska izrada sa mješavinom klasike i modernog dizajna daje ovoj pušci posebnu draž. Iako za natjecanje nije najpopularnija John Bidwel je upravo s njom osvojio FITASC naslov svjetskog prvaka u kombinaciji sa Eley VIP 28g patronama.

9.        Fabarm Axis - iako je najobičnija među ovim modelima prezentirana je u najboljoj ambalaži. Cijevi su izrađene u Tri Bore tehnologiji sa unikatnim konusima unutar cijevi i dugim čokovima.Također je odličan izbor za relativno male novce(13 000 Kn)

10.    H&H Sporter - na tržištu je već vise od deset godina i uglavnom je izbor za bogate, gdje su prestiž i kvaliteta važni. Pinky Le Grelle je osvojila titulu prvaka Commonwealtha u skeetu, a cijena od oko 410 000 Kn kaže da se radi o izuzetnoj pušci.

Beretta 68 series
682 Gold E Trap Memory System - gauge 12
682_gold_e_trap_memory_system__12
Beretta DT10
DT10 Trident Trap - gauge 12
dt10_trident_skeet_memory_system_12
Browning 525
Citori 525 Sporting Grey Laminate Nickel
citori_525_sporting_grey_laminate_nickel
Browning B25
B25 Special Duck
b25_special_duck
Perazzi MX12
Combo
mx12-combo_lovac
Krieghoff K80
Skeet
k-80-skeet
Miroku MK 38

Sporter teague 12 gauge invector+

mk38-sporter-teague-12-gaug
Blaser F3
Trap
blaser-f3-competition-trap
Fabarm Axis
12 Trap

axis-12-trap3_lovac
H&H Sporter hh_sporting_lovac

Ako bih kupovao pušku za natjecanje ne bih platio nikad vise od 13 000 Kn (sve cijene su za britansko tržište) sto znači da Miroku MK38, Beretta 68 Series i Fabarm Axis ovdje dobivaju moj glas. Izbor uvijek i o discipline u kojoj se puca ali ove tri nisko budžetne odličan su izbor za trap, double trap, skeet i sporting u kojem se upotrebljava 28g punjenje sačmom.

Imajući prilike pucati i držati sve navedene Fabarm mi je najbolje ležao. Ne nemojte misliti da sam dobar u gađanju glinenih golubova jer nisam ali probao sam ih na grivne i nekad sam prosječan, a ponekad za plakati. Sve je stvar vježbe tako da bilo koju od navedenih izaberete napravili ste odličan izbor.

5 Najboljih jeftinih radnih pušaka

1.        Baikal 27 - je najpopularnija radna puška već zadnjih 35 godina i prodana je u 1,5 milijuna primjeraka u Britaniji. Zapravo svi su počeli pucati s ovom puškom i nema lovca koji je nema. Izuzetno je jeftina, kvalitetna i toliko pouzdana da je nazivaju "Dosadni radni konj". U ljepoti pobijediti neće sigurno ali na testovima izdržljivosti nenadmašna je. Ja koristim očevu staru 33 godine i pucao sam sve sto postoji na tržištu pa cak i PP 76mm patrone.I to je izdržala kao i sve one silne magnum kugle 1050 bara koje sam ispucao iz čokirane i ¾  čoka cijevi.

2.        Lincoln Premier-FAIR (dio Rizzini klana) napravio ju  je za Davida Nickersona. Ima veliku uporabljivost,a odlikuju je jednostavnost i odličan sustav zabravljivanja. Isto tako oko ove puške ima mnogo podijeljenih mišljenja.

3.        Bettinsoli - je zadnje vrijeme strasno popularan,kako dizajnom tako i kvalitetom. Diemond Line je odličan izbor za natjecanja ali i za lov te za 6000 Kn sigurno najbolji izbor ako želite imati ujedno i lijepu pušku.

4.        Beretta Onyx - proizvodi se sa kromiranim i normalnim cijevima. Iako je to najjeftiniji Berettin model (oko 10-12 tisuca Kn) to ne znači da nije kvalitetna kao i ostale Berettine puške.

5.        Miroku MK60 - trenutno je najbolja najjeftinija puška, za 10 000Kn dobili ste odličnu pušku za lov. Ovo je kopija Browninga i namjena joj je prvenstveno lov ali nažalost čokovi su joj fiksni.

 

Baikal 27
IZH 27E 1C Sporting
izh-27e-1c-sporting_lovac
FAIR
Premier EM Deluxe
fair_premier_em_deluxe
Bettinsoli
Diamond
diamond_bettinsoli_lovac
Beretta
686 Onyx - gauge 20
686_onyx_-_gauge_20
Miroku MK60
Hunting 12M gauge fixed chokes
mk60-hunting-12m-gauge-fixe

 

Iz svih navedenih pucao sam na fazane i ostalu divljač ali jedino sam IZH-27 koristio i za lov na svinje(uspješno). Sve navedene su odličan izbor za lovca koji puno puca i nema previše novaca da potroši na pušku. Ja sam od onih koji se lako zadovolji s puškom ali metaka mi nikad nije dovoljno. Ipak moj izbor od svih ovi je slijedeći:

Za isključivo lov na svim terenima, a posebno na kamenitim uzeo bih IZH. Ako je izgrebem neću plakati, a ako mi padne u blato pucat ce bez problema. Sigurno je najpouzdanija puška.

Ako bih htio da mi puška bude pouzdana, jeftina i lijepa Bettinsoli je moj izbor. Balans je odličan i ima promjenjive čokove, za 6000 Kn više ne treba tražiti.

5 Najpopularnijih malokalibarskih pušaka

1.        Anschutz - puške ovog proizvođača su vrh kvalitete za malokalibarsko oružje. Okidač joj je vrhunski kao i cijev te je najbolji izbor u ovoj kategoriji.

2.        CZ / Brno - ovo su ipak najprodavanije malokalibarke, cijena od oko 2500Kn s redizajniranim kundakom daje im odličnu vrijednost. Zapravo vrijedi mnogo vise od toga.

3.        Ruger 10/22 - radi se o najpopularnijem i vjerojatno najboljem poluautomatu u ovoj kategoriji. Svakako bih je preporučio jer užitak za 2800Kn nezamjenjiv je ako se puca iz zabave.U Britaniji je popularna za lov na štetocine i kuniće.

4.        Sako QUAD - nakon hvaljene i kvalitetne Finnfire produkcije ovo je sad Sakova uzdanica na tržištu malokalibarskih pušaka. QUAD je oznaka za četiri kalibra koji se mogu mijenjati mijenjanjem cijevi. Cijevi su u kalibrima 17HMR(4.5 mm), 17M2(4.5 mm), 22WMR(5,56 mm) i 22LR. Proizvodi se sa sintetičkim i drvenim kundakom te je za ozbiljnog lovca na štetočina sigurno najbolji izbor. Sve u jednom za 5500Kn.

5.        Ruger 77 - teška poput pravih Rugerovih karabina postala je klasik među malokalibarskim oružjem. Sustav joj je modificirani Mauser, a okidač jedan od najboljih na tržištu, odnedavna se proizvodi i u kalibru 17 Mach 2.

 

Anschutz
The Line of Hunting Rifles  Luxus repeaters of the series 1416
the_line_of_hunting_rifles__luxus_repeaters_of_the_series_1416
CZ / Brno
CZ 452 - 2E ZKM LUX
cz-452---2e-zkm-lux
Ruger 10/22
K10/22RB
153l
Sako QUAD sako_quad_lovac
Ruger 77
77/22® Black Synthetic Recessed
ruger-77-22

Nažalost nisam probao sve navedene modele ali Ruger 10/22, CZ i Sako Quad jesam. Ne mogu reći za koju bih se odlučio ali ako se radi o lovu na štetočine Quad ili CZ bile bi moj izbor. Za pucanje oko kuće i zabavu u polju pucajući na vrane, kune i lasice, R10/22  dobio bi moj glas.

Svejedno koji proizvođač  se izabere svi su odlični te svi su  na neki način posebni. Ipak Anschutz je  za natjecanje ovdje najbolji  izbor.

 

Autor: Tomo Svetić

 

Zadnja izmjena Subota, 01 Kolovoz 2015 22:00
K2 Items

PROMOCIJE

NL Pure 32 300x250ani CRO
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023