Sačmarica Chapuis Artisan u kalibru 20

Napisao  Srijeda, 13 Lipanj 2012 11:33

Sačmarica Chapuis Artisian Kalibar 20Rob Eaton, autor ovog članka, dugo je vremena maštao baš o ovakvoj sačmarici, u kalibru 20, o umjetnički izrađenoj ručnoj gravuri i tako odabranom materijalu drvenih dijelova.

Sjećam se nekih vremena, kad bi neki mladi lovac došao u lovište sa novim primjerkom ovakvog oružja, a vi se ne možete dočekati da otvori kofer, a kad ga i otvori, pozelenite od zavisti.

Sačmarica Chapuis Artisian Kalibar 20Rob Eaton, autor ovog članka, dugo je vremena maštao baš o ovakvoj sačmarici, u kalibru 20, o umjetnički izrađenoj ručnoj gravuri i tako odabranom materijalu drvenih dijelova.

Sjećam se nekih vremena, kad bi neki mladi lovac došao u lovište sa novim primjerkom ovakvog oružja, a vi se ne možete dočekati da otvori kofer, a kad ga i otvori, pozelenite od zavisti.

Da to je upravo, Chapuis Artisan u kalibru 20.

Pa zapravo, baš mi se nedavno dogodio jedan takav moment, kad sam osjetio malo zavisti. Firma York gans, poslala mi je jedan primjerak francuske sačmarice Chapuis u kalibru 20, na uvid i recenziju. Moram reći, to je bilo pravo zadovoljstvo.

Sačmarica Chapuis Artisian Kalibar 20

Lagani uzdah, (nije od mene) došao je od dvojce drugih lovaca, koji su stajali sa strane i gledali u otvoreni kofer ovog zavodljivog primjerka sačmarice iz St. Etienne. Još i prije nego sam sačmaricu spojio u cjelinu, u srcu sam osjetio uzbuđenje i nemir. Komentar lovaca sa strane bio je: apsolutno savršeno.

Kundak i dijelovi napravljeni su od prekrasno odabranog oraha, dovoljno tamne boje pa da istakne perfektnu vidljivu struktura drva. Tim izgledom svakako zaslužuje klasu više, pogotovo time što u izvedbi sa engleskim stilom ravnog kundaka daje kompletnu sliku. Kundak ima dužinu od 15”.

Sačmarica Chapuis Artisian Kalibar 20 Kundak

Chapuis armes, vrednuje ovakav izbor orahovog materijala kao AAAAA . Ocjena spoja metal-drvo je prvoklasan

Ročno izrađena duboka gravura napravljena je na svim metalnim dijelovima sačmarice, pred kundaka i štitnika okidača, te se spušta po donjoj strani dijela kundaka.

Gravura sadrži scene lova na fazane, prepelice, šljuke. Majstorska izrada u svakom detalju,uz naravno potpis gravera.

Sačmarica je opremljena sa 30” / 76mm cijevima, koje se sjaje dubokom crnom bojom, koja je tako tipična za kvalitetne sačmarice. Ejektori su jedan mehanizam za koji pošteno moram reći, nisam do sada još susreo. Molo čudna izvedba, ali radi savršeno.

Sačmarica Chapuis Artisian Kalibar 20 cijevi

Ne gubeći u klubu previše vremena, u pratnji Jana Stonsa, probali smo na streljani Wylye Valley nekoliko brzih letećih meta da vidimo da li ova sačmarica Chapuis osim što sjajno izgleda i sjajno radi.

Sa patronama Hull Express 21g/24g/28g dobili smo prave pogotke. Ako je i bilo kakvih sumnji u rad ove sačmarice, sumnje su bile potpuno neopravdane. Sa težinom od preko 6lbs i dugim cijevima lako se njome upravlja.

Sačmarica Chapuis Artisian Kalibar 20 prijelom

Cijevi su napravljene sa fiksnim čokom od 1/4 + 1/2, , ali po dojmu kako leteće mete nestaju u oblaku prašine, čini se da su cijevi čak i jače čokirane.

Sačmarica Chapuis Artisian Kalibar 20 čok Sačmarica Chapuis Artisian Kalibar 20 ornamenti

Na udaljenosti od 60 yardi, ciljevi u formi fazana, lještarki, pogađani su u punom pogotku, kao da je ova mala sačmarica u kalibru 20 dizajnirana upravo za takve ciljeve u lovu.

Sačmarica Chapuis Artisian Kalibar 20 Cijevi

Osobno bi mi bilo draže, ako to smijem primijetiti, da je korišten samo jedan okidač, umjesto kombinacije klasičnog dvostrukog okidača. Istinski na kraju moram kazati, da je ova mala Francuska ljepotica ostavila jak dojam na mene i ostale, i bit će mi žao rastati se od nje. Cijena u Londonu: £7,995

Contact: York Guns tel: 01904 487180
www.yorkguns.com ili potražite na www.Chapuis-armes.com

By Rob Eaton, odabrao i uredio Goran Kučić

Zadnja izmjena Četvrtak, 14 Lipanj 2012 21:39
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023