Održan 8. Damski lov LU Dama Dama na Cresu

Srijeda, 23 Listopad 2013 09:14
Ocijeni
(0 glasova)

Već 8.godinu održava se Damski lov LU Dama Dama. Ove godine dame su lovile na Cresu u županijskom lovištu Tramuntana 8/130 u vikendu od 18.-20.13. Lovilo se prigonom u dva izlaska, a uz dozvolu domaćina gospodina Ante Čule, predsjednika LD Orebica te Josipa Malnara predsjednika lovačkog saveza na županijskoj razini.

Lovilo se prigonom u dva izlaska, a uz dozvolu domaćina gospodina Ante Čule, predsjednika LD Orebica te Josipa Malnara predsjednika lovačkog saveza na županijskoj razini.
 
Ovaj put su dame imale priliku doživjeti lov kakav rijetko gdje u svijetu postoji. 
Hrastove šume na Cresu pune smilja, sa pogledom na more a iznad lovkinja let bjeloglavih supova. Nestvarno. Nesvakidašnji lov oduševio je sve lovkinje koje se iznova vraćaju loviti sa LU Dama Dama a sve to  pod visokim pokroviteljstvoma HLS-a kao krovne organizacije. I ove godine uz prekrasan lov i dobar ulov, lovkinje su pokazale svoja lovačka iskustva na terenu. Organiziranost, disciplina, lovačka etika i na kraju odstrel sa punim poštovanjem, odlika je velikih lovaca. Dame su i ovaj put bile na visini zadatka, i svoja iskustva ponijele kućama, znajući da jedino u Hrvatskoj,  u organizaciji HLS-a i LU Dama Dama imaju prilike loviti na način jedinstven u svijetu –  kad love isključivo lovkinje.
U tom smislu, Hrvatska je uzor i tradicionalno starijim i mnogobrojnijoj lovačkoj populaciji žena lovkinja. Lovkinje Bavarske, Češke, Austrije,Mađarske, Slovenije i Hrvatske svojim  primjerom pokazale su da kroz lovačka druženja u lovu i nakon lova u mogućnosti mjenjati lovnu kartu Evrope. Možda jednom, na terenu, bude više lovkinja no lovaca.
Autor: Anita Bračun | Predsjednica LU Dama Dama
Pročitano 4905 puta Zadnja izmjena Srijeda, 16 Rujan 2015 21:51
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023