U Bella Formi predstavljena ekskluzivna lovačka kuharica „Divlji u kuhinji“

Napisao  Utorak, 31 Siječanj 2017 16:26

Concept store Bella Forma s pomno odabranim proizvodima najpoznatijih i najluksuznijih svjetskih brandova postala je prava oaza u centru grada za sve ljubitelje estetike i najnovijih trendova kada se radi o uređenju doma ili posuđu za pripremanje i posluživanje hrane.

Prateći posljednje lifestyle trendove Bella Forma svojim se kupcima uvijek trudi ponuditi sofisticirane proizvode najbolje kvalitete.

Divlji u kuhinjiDSC 0503

Osim proizvoda Bella Forma svojim kupcima nudi i različite radionice na kojima posjetitelji imaju prilike naučiti nešto novo i zanimljivo.

Tako je ovoga četvrtka u trgovini Bella Forma predstavljena ekskluzivna lovačka kuharica „Divlji u kuhinji“ autora Roberta Mlinarca i Melvina Burnića.

Kuharica je djelo dvojice autora, jednog pretežito lovca Melvina Burnića i drugog pretežito kuhara i pisca Roberta Mlinarca. Obojica hedonisti, dugogodišnji prijatelji, kuhari, pisci, padobranci, skijaši i još koješta.

Kuharica „Divlji u kuhinji“ donosi preko 120 originalnih recepata od mesa divljači ili šumskih plodova, svi su „kršteni“ originalnim imenima, a kao dio teksta su i vicevi, zabavni pasaži, te marginalije o hrani, namirnicama i kuhanju općenito. Kuhanje je demistificirano, pojednostavljeno, za svakog prosječnog kuhara/kuharicu.

Divlji u kuhinjiDSC 0512

Za razliku od velikih šefova i zanatskih tajni, autori su odlučili podijeliti sve što znaju o kuhanju sa širom publikom.

Knjiga je autorsko djelo nastalo u Hrvatskoj, a sve namirnice, pribor, začini i ideje isključivo su domaći. 
Ova kuharica sa zanimljivim i maštovitim jelima dostupna je u trgovini Bella Forma.

Posebnom ugođaju doprinijele su članice lovačke udruge „Dama Dama“ koje su prisustvovale promociji .

Autori kuharice okupljenima u trgovini Bella Forma pripremili su dva namaza, jedan od mesa divljači, a drugi od šumskih plodova kako bi u lovačkim poslasticama mogli uživati i vegetarijanci. 
Namaz je poslužen uz domaći kruh koji je pripremljen od kukuruznog, raženog i polubijelog brašna.

Divlji u kuhinjiDSC 0515

Pripremljeni namazi i domaći kruh sljubljenu su s graševinom vinarije Škoro.

Josipa Andrijanić, enologinja vinarije, istaknula je kako je iz ljubavi prema Požeškoj kotlini Miroslav Škoro kupio mali vinograd graševine u Mitrovcu, ponajboljem položaju Kutjevačkog vinogorja.

Od pobrana grožđa nastalo i jedno vrlo posebno vino koje je na kutjevačkom Festivalu graševine 2016. ponijelo šampionsku titulu.

Vino je lijepe zlatnožute boje i izraženih zrelih voćnih aroma, punog i slasnog okusa odlično će se sljubiti s tjesteninama, jelima od bijelog mesa, ribe, telećim pečenjem i raznim vrstama zrelih sireva.

Divlji u kuhinjiDSC 0519

Za pripremu i posluživanje maštovitih lovačkih namaza autori kuharice koristili su posuđe poznatih svjetskih brandova koje možete pronaći na policama trgovine Bella Forma.

KitchenAid štapni mikser s 5 brzina isjeckat će i smiksati sve sastojke te time pripremanje hrane učiniti mnogo lakšim. Sastoji se od dva nastavka (20 i 33 cm) za miksanje i sjeckanje svih sastojaka. 

Također možete lako zamijeniti dva različita tipa oštrice; od drobljenja leda do sjeckanja kuhanog mesa i "mućkanja" mlijeka. Uz to, sjeckalica i mutilica, dodaci su koji proširuju kulinarske mogućnosti.

Chasseur posuđe od lijevanog željeza idealno je za kuhanje ili pečenje, zahvaljujući svojim neupitnim svojstvima: ravnomjerno distribuira toplinu, za dulje kuhanje uz uštedu energije, otporno na visoke temperature, upija i zadržava toplinu, održava hranu toplom te je kompatibilan sa svim vrstama štednjaka, uključujući i induktivne.

Divlji u kuhinjiDSC 0709

Fissler je jedna od najprestižnijih njemačkih robnih marki, a diljem svijeta uživa ugled proizvođača najboljeg posuđa. U skladu sa sloganom robne marke "Kuhaj i uživaj" tvrtka i njezina duga tradicija privlačni su svima koji strastveno uživaju u kuhanju. 

Bilo da se pripremate za ugodnu večer s prijateljima ili želite iznenaditi obitelj novim jelom, važno je samo iskustvo, senzualni užitak koji pruža pirjanje, sotiranje, miješanje i dodavanje začina.

 Za sve te posebne trenutke Fissler nudi prave kulinarske alate svima kojima je kuhanje strast.

Kuhanje u ekspres loncu znači minimum rada i maksimum pogodnosti: ušteda vremena, više vitamina, intenzivan okus i štednja energije. Zdravo kuhanje postaje jednostavnije i svestranije no ikad prije!

Divlji u kuhinjiDSC 0727

Uz lovačke namaze te domaći kruh i sljubljena je i nagrađena graševina vinarije Škoro koja je poslužena u Rosenthal čašama za vino. Rosenthal nudi čaše i dekantere za savršeno uživanje u svakom piću i u svakoj prilici. Čaše za vino, čaše za vodu i sok, kao i čaše za rakije uljepšat će zajednička druženja. 

DiVino čaše su tanke jasne estetike za znalce i sladokusce. DiVino nudi jednostavnu paletu različitih oblika i idealna je nadopuna svim linijama tanjura. Samo u odgovarajućim čašama vaše vino će razviti pravu aromu.

Trgovina Bella Forma nalazi se na adresi Trg žrtava fašizma 3, Zagreb.

www.facebook.com/bellaformazg

Kontakt za medije, za Bella Formu:
Danira Orešić
091 5166 047
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zadnja izmjena Utorak, 31 Siječanj 2017 17:31