Prvi damski lov u Hrvatskoj

Srijeda, 08 Studeni 2006 01:00
Ocijeni
(0 glasova)

U Hrvatskoj, između Hrvatske Kostajnice i Dvora, u lovištu Zrinska gora II, lovozakupnika Nenada Jagodića, održan je prvi damski lov u Hrvatskoj ali i u Europi. Sudionice lova, njih ukupno 23 bile su lovkinje iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Sudionice iz Njemačke, Austrije, Francuske i Srbije iz raznih razloga nisu stigle u Pounje, a jedan od njih je i vremensko poklapanje lova sa europskim kinološkim prvenstvom u Italiji.

Inače organizatorice lova su se prvenstveno  preko kinologije i "zaljubile" u lov i boravak u prirodi. I isticale su da je lov mnogo, mnogo više od odstrela divljači. Prije svega, briga za divljač kroz hranjenje, uzgajanje, rad u lovištu, ...

Lov je trajao dva dana, subotu i nedjelju, 14. i 15. listopada i odstreljeno je 5 komada divljih svinja. Maja Jurkovac iz Lovačkog društva »Golub« iz Svete Jane odstrijelila je u ovom lovu svoju prvu divlju svinju te je zato morala proći obredno krštenje. Iskusne mađarske sudionice odstrijelile su 2. divlje svinje. Muškarci su u ovom lovu sudjelovali samo kao pogoniči divljači . Gospodin Jagodić, lovozakupnik lovišta i organizatorice, nadaju se da će ovaj lov postati tradicionalan.

Pogledajte video zapis sa NOV@ TV!

 

Pročitano 9235 puta Zadnja izmjena Četvrtak, 17 Rujan 2015 01:40
K2 Items

PROMOCIJE

NL Pure 32 300x250ani CRO
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023