Održan tradicionalni II Damski lov na divlje svinje

Srijeda, 24 Listopad 2007 19:24
Ocijeni
(0 glasova)

HRVATSKA KOSTAJNICA - DVOR - Europske lovkinje ponovo u Hrvatskoj. Nakon uspješno održanog I Damskog lova, naše lovkinje sada udružene u lovačku udrugu „Dama dama" organizirale su 19.-21. 10. 2007. ponovo, sada već tradicionalno „II Damski lov" na divlje svinje na istoj lokaciji u lovištu Zrinska Gora II, lovozakupnika gospodina Nenada Jagodića.

Ovaj puta sa nešto manje lovačke sreće (makar im je Božica Dijana zaštitni znak), lovkinje iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske su lovile divlju svinju dočekom, a naše kinologinje su sudjelovale u pogonu.

U sam lov je pozvano dosta uglednih gostiju, tako da je bio izvanredna prilika za druženje, susret starih poznanika i razmjenu lovačkih dogodovština.

2damski_lov1

Subota u lovištu Zrinska gora II, prekrasno jesenje jutro za lov

Generalni pokrovitelj je bio gospodin Nenad Jagodić, ustupio je lovište divljač i organizirao lovački ručak u lovištu. Web portal LOVAC je pomogao sa dizajnom i promocijom II Damskog lova te sponzoriravši reflektirajuće prsluke.

Od gostiju LU „Dama dama" spomenimo: Mario Vodolšak Tajnik Lovačkog saveza Krapinsko- zagorske Županije, gospodin Bajda iz LS KZŽ umjesto predsjednika LS KZŽ gospodina Ivana Halapira, gospodin Vlado Kireta predsjednik LS Sisačko moslavačke županije, Ivan Barić Mladež HLS SHŽ,  gospodin Branko Miletić ugledni lovac iz  LU „Jelenski Jarak",  gradonačelnik Hrvatske Kostajnice gospodin Tomislav Paunović, direktorica Turističke zajednice Hrvatske Kostajnice Mirjana Lahovsky-Žličarić...

 

uspjesna_lovkinja_3 uspjesna_lovkinja_2
Beatrix Ban Sandorne Juhasz

 

Od lovkinja iz Hrvatske sudjelovale su:

 • Maja Čanjevac-Vlak, predsjednica LU „Dama dama", članica LU „Šolta", delegat u LS KZŽ
 • Ivana Šenjug, tajnica LU „Dama dama", tajnica LU „Zajec" Sveti Križ Začretje, tajnica KU „Zagorje", višegodišnja državna pobjednica u Lovno kinološkom kupu Sveti Hubert, vlasnica uzgajivačnice "JAGDEXPERT"
 • Sonja Grobotek - lovkinja L.U. "STRAHINJČICA" Radoboj, dopredsjednica "LU Dama dama"
 • Jagoda Pilko - lovkinja L.D. "TETRIJEB" Delnice
 • Anita Bračun - lovkinja, Hrvatsko društvo za gajenje lova i ribolova, glasnogovornica "LU Dama dama"
 • Vesna Dragčević - lovkinja L.U. "FAZAN" Krapinske Toplice
 • Katja Beara, LU "KUNA" Rakovica

Od kinologa sudjelovali su:

 • Mario Kolić - kinološki sudac
 • Martina Špehar - kinološki sudac
 • Amalka i Petra Vukelić, gospodin Vukelić -  ugledni uzgajivači jazavčara
2damski_lov5 2damski_lov6
Martina Špehar - organizatorica lova  Amalka Vukelić - uspješna kinologinja

 

Gošća lovkinja  iz Slovenije Janežič Jožica

Gošće lovkinje iz Mađarske iz Diana Vadászhölgy Kluba:

 • Beatrix Ban
 • Gabriella Biro
 • Katalin Schuszterne Dobo
 • Olga Botane Batta
 • Sandorne Juhasz
 • Zsuzsanna Dakay
2damski_lov3
  Dio lovkinja i lovaca po završetku pogona došlo je čestitati Beatrix Ban
 

Okupljanje lovkinja započelo je u Petak u holu „Central" u Hrvatskoj Kostajnici, isto veće u 20h lovkinje i kinologinje iz LU „Dama dama" održale su Sastanak upravnog odbora LU. Nakon sastanka pripremalo se za dobrodošlicu gošćama iz inozemstva te večeralo u poznatom Kostajničkom restoranu „Djed", nakon večere druženje sa gošćama iz inozemstva nastavljeno je u hotelu.

2damski_lov10
Mađarske lovkinje iz Diana Vadászhölgy Kluba u "uniformama" 
 

U subotu je bio prvi dan lova, ispred hotela krenulo se u lovište Zrinska Gora II, koje je teritorijalno na području općine Dvor, sunčano jesenje jutro najavljivalo je da će biti lijepi dan i  pogodan za lov i druženje.
Pozdrav lovkinjama i gostima održala je gospođa Maja predsjednica LU „Dama dama", sve prisutne također pozdravio je i domaćin, lovozakupnik gospodin Jagodić. Lov je održan u dva pogona između kojih je bio lovački ručak.

2damski_lov4

 Gospodin Branko Miletić čestita Beatrix Ban i uručuje joj Lovačku grančicu*

*(Odlomljena grančica, umočena u krv ulovljene divljači, pruža se lovcu lijevom rukom na šeširu ili lovačkom nožu uz čestitanje

Kao kuriozitet napomenimo da su naše lovkinje počastile lovkinje i goste specijalitetima svojih županija, tako smo mogli probati:

 • Iz dalmatinske županije: pašticadu od veprovine, hroštule, bobići te dalmatinska panceta
 • Primorske županije: Grobnički sir te istarsko maslinovo ulje
 • Sisačko moslavačke županije: sušenog jelena, odojka te gulaš od divljači
 • Krapinsko-zagorska županija gibanica (višekratno isprobano,odično)
2damski_lov7 2damski_lov2
Sonja Grobotek - lovkinja L.U. "STRAHINJČICA" Radoboj, dopredsjednica "LU Dama dama" Maja Čanjevac-Vlak, predsjednica LU „Dama dama",
članica LU „Šolta", delegat u LS KZŽ

 

U prvom pogonu lovkinja iz Mađarske  Beatrix Ban ustrijelila je jedno nazime divlje svinje, većina lovkinja je vidjela svinje, ali zbog guste šume, veće udaljenosti ili zbog toga što je bila krmača sa prascima nije se pucalo.
U drugom kratkom pogonu u subotu također je bila uspješna mađarska lovkinja Sandorne Juhasz, odstrijelivši nazime divlje svinje.

2damski_lov9
  Lovkinje i lovci Zagorja uz predsjednicu LU "Dama dama"
Mario Vodolšak Tajnik LS KZŽ, gospodin Bajda, Maja Čanjevac-Vlak,  Ivana Šenjug, Sonja Grobotek

 

Lovkinje i lovci iako uz minimalni odstrjel bili su vrlo zadovoljni  i puni lijepih utisaka vratili se u hotel.
Po protokolu uslijedila je svečana večera u restoranu „Djed" a zatim druženje u hotelu „Central".  Lovkinje iz mađarske članice  Diana Vadászhölgy Kluba pojavivši se u svojim Dijana "uniformama" ugodno su iznenadile sve prisutne, te večeri naše lovkinje pozvane su na 5. Dijana bal u veljači 2008. u Mađarsku.

Nedjelja je protokolu bio dan za lov, lovilo se također u lovištu „Zrinska Gora II", ovaj puta sa nešto manje gostiju ali sa istom damskom ekipom. Predsjednica LU „Dama dama" Maja prije lova pozdravila je lovkinje, također su rađena dva pogona, ali Božica Dijana nije bila naklonjena lovkinjama i ništa se nije ustrijelilo. Između pogona održan je lovački ručak i druženje, svi zadovoljni  lovci i lovkinje  napustili su lovište, te nastavili put Hrvatske Kostajnice.

Do idućeg Damskog lova, Dobra kob svima koji su sudjelovali u II Damskom lovu 2007. godine u lovištu Zrinska gora II, posebice našim damama lovkinjama.

 

WEB PORTAL LOVAC 

Pročitano 10513 puta Zadnja izmjena Četvrtak, 17 Rujan 2015 01:33
K2 Items

PROMOCIJE

NL Pure 32 300x250ani CRO
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023