Održan IV ''Damski lov'' u BiH u Kotor Varošu

Napisao  Petak, 20 Siječanj 2017 11:38

Rame uz rame sa kolegama u lovu na vuka i divlju svinju četvrtu godinu uzastopno u kotorvaroškim lovištima krenule su i dame koje su stigle na manifestaciju “Damski lov”

Tradicija je nastavljena proteklog vikenda, kada je više od stotinu lovaca iz Mađarske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i više gradova iz BiH okušalo lovačku sreću na području Kruševa brda, Šipraga i Viševica.

Iako je manifestacija posvećena nježnijem spolu, ovog puta ih je učestvovalo svega pet, jer se, za razliku od prethodnih godina, zbog obaveza i najavljenog lošeg vremena i niskih temperatura mnoge nisu odazvale.

Ljubinka Brković (21) iz Prnjavora bila je najmlađa učesnica lova sa kojim druguje od svoje sedme godine.

damski lov

– U lov sam krenula uz oca, a čim sam napunila 18 godina dobila sam dozvolu za rukovanje oružjem. Već treći put učestvujem u “Damskom lovu” i to dovoljno govori koliko sam zadovoljna ovom manifestacijom -kaže Ljubinka dodajući da je do sada imala i lovačke sreće, pa već među trofejima ima srndaća i nekoliko lisica.

Iz vojvođanske ravnice u kotorvaroške šume došla je i Julijana Šiloš-Nađ, koja je istakla da je zadovoljna organizacijom i lovom u Kotor Varošu.

– Sve protiče odlično i ovo su jedni od najljpših dana u sezoni – kazala je ona.

Lov posvećen damama je prilično zaživio u Evropi i okruženju, a damski klubovi tokom čitave godine imaju kalendar aktivnosti, pa se tome nadaju i organizatori “Damskog lova”.

– Ove godine odziv dama je malo slabiji, ali smo i više nego zadovoljni masovnošću i kako je protekla manifestacija – rekao je predsjednik Lovačkog udruženja “Uzlomac” Kotor Varoša Nedeljko Glamočak.

“Uzlomcu” su se u organizaciji “Damskog lova” pridružila i lovačka udruženja “Borčići” Šiprage i “Jelovka” Maslovare.

damski lov

Iako je na prvom mjestu druženje, lovci su imali i solidan uspjeh odstrijelivši dva vuka. Vukovi su odstrijeljeni u reviru Trnovac, a mirnu ruku i oštro oko imali su član “Borčića” Miljan Maksimović iz Kotor Varoša i Zoran Milovanović iz Teslića, koji su zajedno pogodili jednog vuka, a trofej je pripao kotorvaroškom lovcu.

Drugog vuka odstrijelio je trofejni lovac iz Teslića Borko Spasojević.

Organizatori su najavili da će u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma RS koje podržava manifestaciju,

“Damski lov” biti uvršten u kalendar turističkih događaja u RS. Lovački savez RS će ubuduće biti nosilac manifestacije, dok bi stotinjak dama lovaca u RS uskoro mogle biti organizovane u klub po uzoru na slične u regionu.

 

Izvor: www.mojkotorvaros.com
Zadnja izmjena Subota, 21 Siječanj 2017 18:00