Zanimljiva kinološka utakmica pokraj Ruševa

Napisao/la  Srijeda, 22 Listopad 2014 01:09
Ocijeni
(0 glasova)

Kinološka udruga Požega bila je na lokaciji pod Dilj gorom pokraj između Migalovaca i Ruševa organizator, a Lovačko društvo „Fazan“ iz Ruševa domaćin zanimljive utakmice pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru. Vlasnici s područja Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije su doveli više od 20 pasa različitih pasmina kao što su alpski brak jazavčar, slovački kopov, istarski gonič i drugi.

Pobjednik je alpski brak jazavčar „Den“ vlasnika Marija Dušaka iz Mikleueša pokraj Slatine, a pas „Brik“ istog vlasnika i pasmine osvojio je treće mjesto, dok je drugoplasirani njemački oštrodlaki jazavčar „Roki“ vlasnika Vinmka Račića iz Požege.

Predsjednik Kinološke udruge Požega, koja okuplja više od 40 vlasnika pasa u tom kraju, Danijel Gelenčir istakao je zahvalnost lovcima Ruševa za potporu u organizaciji priredbe, a utakmicu su pratili kinološki suci Zdravko Kolovrat iz Starog Petrovog Sela i Dalibor Pešutić iz Lužana.

-Psi u pokazali dobru prolaznost i to veću od 50 posto što pokazuje da je stanje kinologije na ovim prostorima više nego zadovoljavajuće- istakao je internacionalni sudac Dalibor Pešuti.

Požega.eu, 20.10.
Pročitano 2647 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023