Smotra pasa ptičara i IPO u Međimurju

Napisao/la  Nedjelja, 26 Listopad 2014 10:32
Ocijeni
(0 glasova)

U organizaciji Kinološkog društva Međimurje u subotu, 18. listopada kod ribičkom doma Udruge Žužička održana je Smotra i ispit prirođenih osobina za pse ptičare.

Na Smotru je predvedeno sedam pasa ptičara: tri njemačka ptičara oštre dlake, tri njemačka ptičara kratke dlake i mađarska vižla kratke dlake.  – Veliko je zadovoljstvo objaviti da su svi odlični što je svakao veliki doprinos pravilnog parenja i uzgoja – naglasio jeDragan Matulic, predsjednik Kinološkog društva Međimurje.

Na ispit prirođenih osobina predvedeno je 10 pasa i svi su prošli ispit: mađarska vižla kratke dlake, weimarski ptičar, 4 pasa njemačkog ptičara oštre i 4 kratke dlake. Sam ispit je održan u lovištu LD "Jarebica" Kotoriba po lijepom i sunčanom vremenu sa dosta divljači za sve učesnike ispita.

Svi ptičari su energični, inteligentni i veseli psi. Obožavaju društvo i odlično se slažu s djecom. - Oni u lovu pretražuju teren i pri pronalasku divljači naznačuju smjer gdje se nalazi. Na terenu su vrsni radnici, a kod kuće pravi mezimci – kaže Matulic.

 Za potrebe održavanja Smotre, Udruga Žužička ustupila je na korištenje svoj dom i dvorište, a potrudili su se i ispekli odlične pastrve. Tom je prilikom predsjednik Matulic rekao kako se Kinološko društvo Međimurje uključilo u akciju „Palčić gore“ za prerano rođene bebe i to kupnjom promotivnih majica.

eMedjimurje, 18.10., A.F.
Pročitano 2301 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023