Raspored lovnokinoloških manifestacija za 2019. u LS-u Splitsko-dalmatinske županije

Napisao  Utorak, 19 Ožujak 2019 11:26
Ocijeni
(0 glasova)

Povjerenstvo za kinologiju Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županijeodržalo je sjednicu 8. ožujka 2019. godine, na sjednici na se utvrđivao raspored lovnokinoloških manifestacija za 2019.

Povjerenstvo za kinologiju Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županijeodržalo je sjednicu 8. ožujka 2019. godine koju je otvorio Mladen Balić, predsjednik Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije. Sjednici na kojoj se utvrđivao raspored lovnokinoloških manifestacija za 2019. su prisustvovali i Tomislav Jelić-predsjednik povjerenstva, Branimir Šakić-lovnokinološki sudac i Ante Drežančić-lovnokinološki sudac.


Uvažen je i prijedlog Marijana Kurtovića, dopredsjednikaLS-a Splitsko-dalmatinske županije da se organizira memorijal "Milan Lozančić-Zeko" u čast prerano preminulog lovca. Ove godine memorijal će se održati u Cisti Velikoj koji će ujedno biti i ispit na divlju svinju u gateru.


Odlučeno je i da se predloži izmjena Pravilnik HLS-a kako bi se mogli održavati ispiti pasa goniča u gateru na zeca.
Prošle godine održan je i Kup Jadrana u Vrlici, a kako je ova manifestacija pobudila velik interes lovaca i važna je radi očuvanja autohtonih pasmina goniča, predloženo je da se ponovno održi u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza tijekom 2019. godine.

 

Ivan Cvitković
hls.com.hr

 

web KINOLOŠKI ISPITI

Pročitano 147 puta
K2 Items

Untitled
kettner Cover HK web kettner Cover Trachten web  kettner Cover Elch web