Hubert Zagrebačkoj, gater Sisačko-moslavačkoj županiji

Napisao/la  Utorak, 21 Listopad 2014 02:06
Ocijeni
(0 glasova)

Dvjestotinjak natjecatelja i uzvanika ugostio je LS Osječko-baranjske županije u dvodnevnom susretu najboljih pojedinaca lovačkih saveza županija u dvije lovnokinološke discipline. LU „Kuna“ Viljevo i  LU „Šljuka“ Podravska Moslavina bile su sjecišta i sjedišta događanja pa njihovim članovima treba odati priznanje i čestitati na izvrsnoj organizaciji manifestacija. Pokrovitelji ove lovnokinološke manifestacije bili su Ministarstvo poljoprivrede, Osječko-baranjska županija te Općina Viljevo i Podravska Moslavina na čijem se teritoriju održao 6. Lovnokinološki kup „Sveti Hubert“ i 5 kup uradu pasa glasnog gona na divlju svinju.  

U subotu 18.10. od ranih jutarnjih sati po prekrasnom vremenu i idelanim uvjetima na terenu te u izvrsno pripremljenom gateru započeo je natjecateljski dio. Natjecanje u lovnokinološkom kupu „Sveti Hubert“ održalo se u Zajedničkom otvorenom lovištu XIV/139 „Podravska Moslavina“ ukupne površine 7148 hektara kojim gospodari LU „Šljuka“ Podravska Moslavina. Natjecanje goniča u gateru održano je u Državnom otvorenom lovištu XIV/17 „Jelas-Đol“ ukupne površine 3443 hektara čiji je zakupnik prava lova LU „Veteran“ Zagreb.


Na 6. lovnokinološkom kupu „Sveti Hubert“ nastu pili su natjecatelji iz 15 lovačkih saveza županija koji su svoje umijeće pokazali u četiri baterije. U konkurenciji žena nastupila je Nikolina Koščević iz LS Zagrebačke županije. Suci u baterijama bili su Nenad Škugor, Boris Medica, Vinko Blašković, Ivan Heli, Stjepan Kenig, Vjekoslav Pavlečić, Branimir Šakić i Đuro Srdić.

S iznimno izjednačenim rezultatima u baraž su ušli Vladimir Mak iz LS Osječko-baranjske županije, Vladimir Mirenić iz LS Zagrebačke županije, Mile Jurišić iz LS Grada Zagreba i Zoran Postić iz LS Zagrebačke županije. Suci u baražu Stjepan Kenig, Branimir Šakić i Nenad Škugor imali su zahtjevan posao u kojem su nijanse donijele prvaka. Najbolji rezultat u baražu te u ukupnom poretku ostvario je Zoran Postić koji je kao posljednji po redu nastupio u baražu. Iako je imao nesreću s ozljedom psa Arisa te samim time bilo upitno da li će nastupiti njegov natjecateljski dio bio je izvanredan i zasluženo osvojio šesti po redu lovnokinološki kup „Sveti Hubert“ HLS-a. Drugi je bio, također uz izvanredan rezultat bio Vladimir Mak s psom (NJOP) Aba. Treće mjesto zauzeo je Mile Jurišić s psom (NJKP) Happy Gleblins, a četvrto osvojio je Vladimir Mirenić s psom (NJOP) Rafo od Postića.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojili su lovci Lovačkog saveza Zagrebačke županije s ostvarenih 188 bodova. Za Lovački savez Zagrebačke županije nastupili su Marko Bačurin s njemačkim oštrodlakim ptičarom Quanto od Bačurina koji je ostvario kao jedan od mladih natjecatelja izniman rezultat sosvojenim drugim mjestom u bateriji. Za zagrebačku županiju nastupili su osim Bačurina i dva osvajača prvih mjesta u baterijama Zoran Postić i Vladimir Mirenić. Drugo mjesto osvojili su lovci iz Lovačkog saveza Grada Zagreba s ostvarenih 175 bodova, a za koji su nastupili Hrvoje Kukas s njemačkim kratkodlakim ptičarom Grilo Art of Ferma, Branimir Reindl s vajmarskim ptičarom Mimmitrix Gandalf i Mile Jurišić koji je ostvario ukupno treći rezultat Kupa. S osvojenih 169 bodova treće mjesto osvojili su domaćini, lovci Lovačkog saveza Osječko baranjske županije za koji su nastupili uz Vladimira Maka osvajača baterije i drugog mjesta u pojedinačnoj konkurenciji i Adam Hmura s Airom od Hmure i Trpimir Vidaković s Andom.


Na petom po redu kupu Hrvatskog lovačkog saveza u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru nastupili su lovci iz 10 županijskih lovačkih saveza. Suci ove manifestacije u izvrsno pripremljenom gateru bili su Željko Dragičević, Dejan Domitrović i Ante Drežančić.

Nakon cjelodnevnog uzbudljivog nadmetanja prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Miroslav Musić s psom Fany iz Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije. Drugo mjesto pripalo je Nenadu Mirosavljeviću s psom Bari od Malinskih Vinkovića, a treće mjesto osvojio je Matko Balić s posavskim goničem Riki iz Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Lovački savez Sisačko moslavačke županije za kojeg je uz osvajača Kupa Miroslava Musića nastupio i Vlado Herceg s posavskim goničem Bundo. Drugo mjesto osvojili su lovci Lovačkog saveza Karlovačke županije s Ivicom Cindrićem i posavskim goničem Alka te Željkom Požarom također s posavskim goničem Teri. Treće mjesto osvojio je Lovački savez Brodsko-posavske županije s osvajačem drugog mjesta u pojedinačnoj konkurenciji Nenadom Mirosavljevićem i Zlatkom Milošem s oštrodlakim jazavčarom Don.

HLS, 20.10.
Pročitano 2716 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023