Novi tip teleskopa: SWAROVSKI OPTIK ATX/STX

Napisao  Četvrtak, 23 Kolovoz 2012 09:03
Swarovski optika Swarovski optika

SWAROVSKI OPTIK predstavlja novu generaciju teleskopa. ATX/STX teleskopi su modularni, ergonomski dizajnirani i omogućavaju vam da vidite svijet kroz potpuno nov pogled. Dva modularna okulara i tri objektiva u SWAROVISION tehnologiji daju kombinaciju od 6 mogućih teleskopa koji mogu odgovoriti bilo kojem promatračkom izazovu. Štoviše, ATX/STX ne mogu biti jednostavniji za rukovanje. Po prvi put, zum i fokusing prstenovi su jedan pored drugog, što omogućava da se teleskop koristi brzo i intuitivno, samo sa jednom rukom. Nova familija teleskopa, koja će se moći nabaviti u specijaliziranim trgovinama od rujna 2012, je također opremljena i brojnom dodatnom opremom kao i specijalno razvijenim digiskoping rešenjima.  

Tragajući za divokozama po planinskim bespućima, provodeći dug dan u lovnom reviru ili promatrajući divljinu sa uzdignutih čeka, znamo da svaka lovačka situacija zahtjeva posebnu optičku opremu. Novi ATX/STX teleskopi firme SWAROVSKI OPTIK omogućavaju vam da se prilagodite svakoj situaciji bez pravljena kompromisa između performansi i osobina optike. Optička osvijetljenost, jednostavno korištenje, ergonomski dizajn i modularna fleksibilnost su osobine koje sve zajedno čine pravu revoluciju u istoriji pravljenja teleskopa i postavljaju nove standarde.

„Što poistovjećuje SWAROVSKI OPTIK i jastreba koji se nalazi u našem logou. Mi u stvari želimo da ponovo otkrijemo svet gledajući kroz njegove oči: oštar pogled, brza reakcija i potpun uvid u ljepotu prirode“ objašnjava Carina Schiestl-Swarovski, predsjednik Izvršnog Odbora SWAROVSKI OPTIK firme. „ Novi ATX/STX teleskopi dozvoljavaju jastrebu da raširi krila sa novom snagom i da uhvati pogled koji je pre bio nevidljiv, ali sada otkriven sa nezamislivom blistavošću. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo zahvaljujući bliskom odnosu i suradnji sa korisnicima, uspješno napravili novi tip teleskopa“

Savršeno uklopljeni moduli: nezamisliva svestranost

Sa ATX/STX familijom, SWAROVSKI OPTIK  je ponovo izmislio teleskop. Po prvi put, možete mijenjati performanse teleskopa mijenjajući objektiv, dobivajući mogućnost da se potpuno prilagodite situaciji u kojoj želite da ih koristite. Dva modela okulara (ugaon/ravan) i tri modela objektiva daju se iskombinirati u šest mogućih teleskopa. Sa svojom kompaktnom dimenzijom i malom težinom, zgodni ATX/STX 25-60x65 je idealan pratilac za planinski lov na teškom terenu, za duge šumske šetnje ili safarije. Pakovani posebno u funkcionalnoj torbi, okular i objektiv moduli se mogu lako spremiti u lovačkom rancu. Ako se lovi sa čeka ili se želi dokumentirati divljina preko digiskopinga, univerzalni ATX/STX 25-60x85 zadovoljava sve lovačke potrebe, sa svojim savršenim odnosom veličine, težine i optičkim performansama. Njegova čvrstina je jednako impresivna kao i mogućnosti da se vidi u nepovoljnim svjetlosnim uslovima, kao što je lov srndaća i jelena u sumraku. ATX/STX 30-70x90 pokriva sve prohtjeve lovaca koji pucaju na daleko ili strijelaca koji pucaju na mete. Sa uvećanjem od 70x čak i najmanji detalji se mogu prepoznati sa izvanredno definisanom slikom. Može se, naravno, koristiti i prilikom treninga na strelištima. Činjenica da se dve ključne komponente mogu odvojiti jedna od druge znači da se bilo koja kombinacija može lako, sigurno i kompaktno prenositi i u najmanjim lovačkim rancima. Time je zauvijek rešena dilema izbora između optimalnih optičkih osobina osvetljaj/uočavanje detalja i praktičnosti nošenja teleskopa.



Izuzetan i impresivan: fokusirano promatranje

Jasno je i bez reči da su ATX/STX teleskopi zasnovani na SWAROVISION tehnologiji iz SWAROVSKI OPTIK firme i imaju optički kvalitet koji do sada nikada nije bio dostignut kod teleskopa. Ravne leće proizvode sliku skoro bez ikavog zaobljenja. To znači da se i najfinije teksture reproduciraju sa jasnom oštrinom do ivice slike, bez potrebe za konstantnim izoštravanjem, a detalji mogu da se uhvate brzinom svjetlosti. Inovativan i jedinstven optički dizajn – uključujući HD leće – omogućavaju uočljivo poboljšanje u rezoluciji, bogatom kontrastu i zasićenju, i izuzetnoj vjernosti boja. ATX/STX teleskopi su predviđeni da imaju visko zum raspon (25-60x65; 85 ili 30-70x95), nudeći također i široko vidno polje (do 41m/1000m). Optimalno uvećanje, i na primjer, mogućnost prepoznavanje paperja do najsitnijih detalja, čini da se vide i najmanje karakteristike divljači, pojednostavljujući posebno zadatak za uočavanjem  pokretnih objekata. Duža žižna daljina omogućava korištenje naočala, kako za vid tako i za sunce, pa se i sa tim pomagalima može ugodno uživati u punoj ljepoti prizora sa oštrinom u punom opsegu slike i širokom vidnom polju. Optimizirano SWARODUR i SWAROTOP koatiranje pojačavaju kolor reprodukciju i transmisiju svjetlosti čak i u sumrak, dok SWAROCLEAN koatiranje obezbeđuje nelepljiv efekat na spoljnim površinama leće, pomažući da leće što duže ostanu čista.

Ergonomija i preciznost: intuitivna upotreba

Sljedeći novitet kod ATX/STX teleskopa je i pozicija prstenova za izoštravanje i zumiranje slike. Prvi put su postavljena jedno pored drugog omogućavajući podešavanja samo sa jednom rukom. ATX/STX teleskopi su spremni za upotrebu u tim krucijalnim lovačkim situacijama gdje vam dozvoljavaju da se skoncentrirate samo na divljač. Veliki, glatko pokretljiv prsten za fokusiranje olakšava dvije stvari, brzo i precizno izoštravanje slike, i razlikuje se od zum prstena ne samo po sili otpora već i po svojoj strukturi. Integrisan, izvlačeći štitnik od sunca, zajedno sa nišanskim dodatkom i zaštitnim kapama prave ih potpuno komforne i pouzdane za upotrebu u bilo kojoj situaciji.

Modularno i jednostavno: digiskoping rešenja

Po prvi put, teleskop i digiskoping rešenja su razvijana kroz zajednički projketantski proces da bi se osiguralo da sistem u cijelosti može biti korišćen na brz i jednostavan način. Ovaj inovativni razvojni proces dao je kao rešenje dva različita adaptera. TLS APO, apohromatski telefoto sistem leće dizajniran za dobivanje visoko kvalitetnih digiskopinga i DCB II preklopni adapter idealan za kompaktne i SLR kamere. Najveći razvojni i proizvodni standardi, najmanje moguće tolerancije izrade, maksimalno pojednostavljeno korištenje i jasan nadzor proizvodnje u Tirolu daju solidnu osnovu za revolucionarne modularne teleskope iz familije ATX/STX proizvedene od SWAROVSKI OPTIK kompanije.

Zadnja izmjena Subota, 30 Travanj 2016 21:29
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023