Nosler Partition

Napisala  Nedjelja, 08 Studeni 2015 14:45

Ova priča je ispričana tisuću puta. John Nosler je 1946 odstrijelio kanadskog losa sa standardnim zrnom. To zrno nije odradilo što je trebalo te je John izradio svoje zrno. John Nosler je znao da je ključ usmrčivanja pronalazak ravnoteže između ekspanzije te penetracije

Njegovo rjeselje je bilo zrno sa 2 jezgre, jednom u orednjem djelu koje će se deformirati prilikom udarca te jedno odozada koje će zadržati integritet te penetrirati duboko.
Prva Nosler Partition zrna su bila napravljena u Johnovoj garaži, a prvi los kojeg je novo zrno dotaknulo je bio mrtav instantno. Kompanija Nosler je izgrađena oko jednoga zrna, a ostalo, je kako se kaže, povjest. Nosler Partition zrno je napravilo prvi korak prema premium lovačkim zrnima. 69 godina kasnije to zrno je i dalje ono po kojemu se druga ocjenjuju.
Dvostruka jezgra odvojena sa debelim dijelom košuljice je ono po čemu je zrno dobilo ime i to ga čini djelotvornim. Kada zrno udari u metu, prednji dio se brzo deformira, a košuljica se povlači prema nazad. Takvo djelovanje uzrokuje velike rane vrlo agresivno. Deformacija zrna staje kod brzine odprilike 500 metara u sekundi. Stražnja jezgra zaštićena košuljicom ostaje netaknuta, a sa ostatkom mase od 70 do 80 posto Nosler Partition zrna nastavljaju penetrirati duboko.
Još od 1946 Nosler je neprestano poboljšavao Partition zrno. Nosler je mjenjao debljinu i tvrdoću košuljice te sastav jezgri. Zrno je tako rafinirano do perfekcije, ali nisu jeftina za proizvodnju. Partition zrno prolazi mnogo faza izrade te više temperaturnig tretmana. Nosler Partition je nedvojbeno najbolje zrno za veliku divljač izumljeno. Ako ima manu, osim cijene, to je da nekada ne puca rupu u rupu. To ne znači da nije precizno, samo nije na razini match metaka.
Možda će te teško prihvatiti da je lovačko zrno staro 70 godina još uvjek kralj. Partition zrno perfektno balansira između ekspanzije te penetracije.

K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023