Nosler AccuBond

Napisao  Četvrtak, 26 Studeni 2015 00:47
Nosler AccuBond Nosler AccuBond

Godine 2003 Nosler je predstavio Accubond zrno. Izašlo je na vrhuncu mode bonded zrna, ali Nosler nije htio predstaviti samo još jedno bonded zrno, nego su imali specifičnu namjenu na umu.

Mnogi smatraju Nosler Partition najsmrtonosnijim zrnom ikada, a Nosler Ballistic tip ima reputaciju vrhunske preciznosti. Nosler je htio kombinirati te karakteristike u jednom zrnu. Inžinjeri u Nosleru su smatrali da povezivanjem košuljice sa olovnom jezgrom i dodavanjem polimernog vrha mogu to postići.

Accubond zrno je precizno jer je jezgra konstantna i bez šupljina. zrno leti ravno zbog visokog balističkog koeficijenta koje je dobiveno bijelim vrhom zrna. Zrno je smrtonosno jer je nađen perfektni balanst između ekspanzije gubitka mase i penetracije. Nosler Accubond treba pogoditi metu sa minimalno 550 metara u sekundi da bi pokazalo značajnu ekspanziju. Nakon udara zrno će zadržati između 70 i 85 posto mase što garantira penetraciju, u prosjeku, nešto manju od Nosler Partition zrna.

Zapravo sva moderna lovačka zrna su vrlo dobra dok se koriste u traženim parametrima. Nama se svidio Accubond jer su ti parametri vrlo široki. 

Zadnja izmjena Četvrtak, 26 Studeni 2015 00:50
Čitajte još u ovoj rubrici: « Sig Sauer streljivo Norma Oryx »
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023