Weatherby Orion I

Napisao/la  Ponedjeljak, 19 Listopad 2015 15:35

  • Naziv: Orion I
  • Proizvođač: Weatherby
  • Vrsta: Sačmarica (Bokerica)
  • Kundak materijal: Drveni (orah)
  • Dužina cijevi (cm): 66/71
  • Ukupna dužina (cm): 111,13
  • Težina (kg): 3.18
  • Kalibri: 12
  • Cijena: $1,099.00

Orion I ekonomična puška sa izvrsnim karakteristikama

Kalifornijski proizvođač oružja najavio je na 2015 SHOT Show kako se vraćaju proizvodnji klasičnog oružja, te je stoga ove godine i predstavio bokericu Orion I. I čini se kako će ova puška sa svojim značajkama zasjeniti sve ostale u njenom cijenovnom razredu.
Istina, postoji nekoliko bokerica ili položara koje su cijenovno niže i sa sličnim karakteristikama, ali izgled ove sačmarice samo je jedna od važnih značajki ove bokerice.


Jedna od iznenađujućih značajki ove bokerice je ta da je kundak napravljen od oraha koji je u A razredu. Premazan je visokim sjajem i sa posebno čistim linijama. Također kundak je napravljen zaobljeno sa tzv. „Prince of Wales“ hvatom, koji pruža više od dobrog izgleda. Sa 22 linije po inču izrezbarene na hvatu i podkundaku, Orion pozitivno pruža uvijete držanja bez obzira na uvijete na terenu.
Orion mehanizam je napravljen klasično sa tradicionalnim kučištem u kojem se nalaze dvostruka konusna igla za zaključavanje. Metalno kučište zatvarača je plitko i tanko, pogotovo u usporedbi sa ostalim modelima kalibra 12. To se postiže korištenjem kovanog čelika za kučište zatvarača, održavajući tako oružje vrlo čvrstim kod njegove obrade.
Metalno kučište i drveni dijelovi puške napravljeni su sa uravnoteženim balansom za jednostavnije ciljanje. Jedno je sigurno, sa sa težinom od 3.18 kg, Orion omogućuje ugodno nošenje ko god dužeg boravka u lovu.
Bokerica je dostupna samo u kalibru 12, ali dolazi sa mogučnošću izbora cijevi od 66 i 71 cm. Komora u kojoj se nalazi streljivo i unutarnji dio cijevi su kromirani zbog veće otpornosti na koroziju i da bi se olakšalo čišćenje.


Još jedna važna značajka ove puške je automatsko izbacivanje patrona pomoću ejektora zbog bržeg ponovnog punjenja.
Ova puška je izuzetno dobrodošla za sve ljubitelje lova na ptice, a posebno na fazane.
Kao i očekivano Orion je opremljen sa višestruko čokiranim sustavom i dolazi sa tri izmjenjive i poboljšane cijevi.
Weatherby Orion I opremljen je sa Pachmayr Decelerator sustavom, odnosno sustavom koji ublažuje i smanjuje povratni trzaj pri svakom pucanju.
Ostale impresivne značajke ove puške su matirana rebrasta ventilirajuća vodilica na cijevi puške koja omogućuje bolje ciljanje mete i omogućuje brže odvođenje topline. Također ima i polugu za sigurnost koja također služi i za odabiranje cijevi. Mesingana kuglica nišana omogućuje brže i jednostavnije ciljanje.

K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023