Redizajnirana Weatherby Mark V risanica

Napisao  Ponedjeljak, 28 Prosinac 2015 01:46

Weatherby Mark V risanica redizajnirana po prvi put od izlaska na tržište 1958 godine. Iako Weatherby proizvodi puno linija oružja i streljiva, jedan je produkt stvarno vrhovni - Mark V risanica.

Još od uvođenja Mark V risanice ona je bila melem za oči lovaca i strijelaca. To je naravno bilo zbog funkcionalnosti te Weatherby kalibara i njihove izvrsnosti.

Sa dizajnom koji je trajao više od pola stoljeća teško je zamisliti da ima puno mogućnosti za poboljšanje Mark V risanica. Sada su dizajneri u Weatherbiju napravili sve da učine Mark V risanicu jos malo više perfektnom.

Oružani čistunci se nemoraju brinuti, Weatherby nije učinio ništa drastično. Umjesto drastične promjene, dizajneri su samo ugladili neke linije puške te procese izrade, te su dodali samo jednu novu stvar u Mark V koja poboljšava ukupnu funkcijalnost puške. Radi se o novom izumu okidača koji je štelajući. Weatherby nije rekao gornju granicu težine okidanja svog LXX okidača, ali je zato rekao da je donja težina okidanja 1,1 kilogram.

Osim mogućnosti namještanja težine okidanja, Weatherby je dodao nešto širi okidač sa površinom koja bolje prijanja. Te malene promjene daju puno više kontrole strijelcima prilikom okidanja.

Najvidljiviji dio promjene na Mark V risanicama je kundak. Od sada puška ima vitkiji prednji dio kundaka za bolji hvat te dinamičniju liniju. Držak je smanjenog dijametra te ima lagano bubrenje na desnoj strani. Ove modifikacije kundaka čine pušku lakšom u svim verzijama Mark V risanica.

Kao i sa svim Weatherbijevim risanicama,Mark V garantira grupu pogodaka ispod 3 centimetra na 100 metara.

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 28 Prosinac 2015 01:49
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023