Velika buka nizašto - Springfield pozvao vlasnike pištolja XD-S da ih vrate radi zamjene dijelova

Napisao/la  Ponedjeljak, 14 Listopad 2013 13:24

Svjedoci smo velike buke poglavito domaćih medija koji prenose i dopunjuju pisanje američkih medija a u vezi možebitne pogreške u konstrukciji pištolja Springfield XD-S, konkretno radi se samo o modelu pištolja 3.3 XD-S 9mm i 3.3 XD-S.45 ACP (11.43x23mm) i ne radi se o tome kako su navodili naši  mediji "Amerikanci opozvali hrvatski pištolj" već se radi samo o jednom od stotinu modela i kupci su od strane američkog partnera HS produkta Springfield Armory pozvani na dobrovoljnu doradu. 

hs-produkt-springfield-13Svjedoci smo velike buke poglavito domaćih medija koji prenose i dopunjuju pisanje američkih medija a u vezi možebitne pogreške u konstrukciji pištolja Springfield XD-Skonkretno radi se samo o modelu pištolja 3.3 XD-S 9mm i 3.3 XD-S.45 ACP (11.43x23mm) i ne radi se o tome kako su navodili naši  mediji "Amerikanci opozvali hrvatski pištolj" već se radi samo o jednom od stotinu modela i kupci su od strane američkog partnera HS produkta Springfield Armory pozvani na dobrovoljnu doradu. 

 

Američki proizvođač oružja Springfield Armory pozvao kupce pištolja Springfield XD-S u kalibrima 9 mm i .45 ACP s jednorednim spremnicima streljiva da vrate oružje zbog sigurnosne greške u konstrukciji. Kako javlja portal Guns.com, ovi pištolji s kratkom cijevi od 3,3 inča namjenjeni su skrivenom nošenju, a zbog konstrukcijske pogreške mogu opaliti prilikom punjenja (kod otpuštanja navlake zatvarača), te za redom ispaliti dva metka kada strijelac samo jednom stisne okidač.

Iako se prodaju pod Springfieldovim brendom, poznato je da su to zapravo pištolji koje proizvodi hrvatski HS Produkt iz Karlovca.

Na službenoj stranici Springfielda poziva se sve vlasnike tih pištolja da ih pažljivo isprazne i ne koriste, nego da ih besplatno vrate u tvornicu, gdje će im ugraditi izmijenjene dijelove sustava sigurnosti. Poziv za povrat odnosi se na pištolje sa serijskim brojevima između XS900000 i XS938700 u kalibru 9 mm, te pištolja sa serijskim brojevima između XS500000 i XS686300 u kalibru .45 ACP. Detalje je moguće provjeriti na web stranici Springfielda.

hs-produkt-1

hs-produkt2-13

Objavljeno: 12.10.2013 Prema: DEFENDER.HR

 

Vezani članci:

Karlovački HS produkt potvrdio je za Hinu da na preinaku i doradu povlači jedan od stotinu pištolja i ograničene količine koje ta tvrtka proizvodi za američko tržište.

"Točno je da se dio pištolja HS produkta iz Karlovca povlači radi dorade i poboljšanja sigurnosti prilikom ubacivanja metka u cijev, a budući da je riječ o problemu ograničenom na američko tržište, dogovorili smo se da će taj dio posla s kupcima odraditi naš američki partner 'Sprigfield Armori' u SAD-u", rekao je direktor Željko Pavlin.

Riječ je o preinaci, to jest poboljšanju samo jednog od stotinjak HS produktovih pištolja, i to za model 3.3 XD-S 9mm i 3.3 XD-S.45 ACP (11.43x23mm).

Na službenoj stranici "Sprigfield Armori" stoji da je povlačenje na doradu dobrovoljno te kako dosad s tim u vezi nije prijavljeno ozljeđivanje, a pištolj s preinakom dobit će komponentu koja će onemogućiti nenamjerno ispaljivanje metka pri njegovu ubacivanju u cijev. Doradom će se spriječiti i vrlo rijetka mogućnost dvostrukog opaljenja, to jest da se jednim potezanjem okidača ispale dva metka jedan za drugim.

Sigurnosno povlačenje na doradu odnosi se isključivo na pištolje tog modela, i to za promjer devet milimetara na pištolje sa serijskim brojevima od 900.000 do 938.700, a za pištolje .45 ACP od serijskog broja 500.000 do 686.300.

Posebice je istaknuto da se preinaka ne odnosi ni na koji model pištolja XD i XD-M.

Na pitanje o novčanoj šteti i može li se iz serijskih brojeva zaključiti i o koliko je komada riječ, Pavlin nije odgovorio. Rekao je samo da je riječ o jednome modelu i ograničenoj količini koja je za HS produkt do prije koju godinu bila velika, ali sada u cjelokupnoj proizvodnji nije velik problem.

Isti model, dodao je, i dalje se proizvodi i izvozi uz spomenuto poboljšanje.

Izvor: Poslovni.hr/Hina

 

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 21 Travanj 2014 22:52
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023