DONOSIMO ZA RUBRIKU LOVAČKO ORUŽJE: ČEŠKA ZBROJOVKA 550 SERIJA PUŠAKA

Napisao/la  Utorak, 08 Listopad 2013 19:07

CZ 550 serija pušaka pretstavlja novu liniju elegantnih, estetskih i ergonomski dizajniranog vatrenog oružja. Zbog povečanja njihove preciznosti i postizanja dužeg vijeka trajanja ove puške su opremljne udarnim provrtima cijevi. Raznolik asortiman CZ 550 modela sa svojim karakteristikama i elegantno dizajniranim riješenjima zadovoljava suvremne zahtjeve propisane za sve sportsko i lovačko oružje.

CZ 550 serija pušaka pretstavlja novu liniju elegantnih, estetskih i ergonomski dizajniranog vatrenog oružja. Zbog povečanja njihove preciznosti i postizanja dužeg vijeka trajanja ove puške su opremljne udarnim provrtima cijevi. Raznolik asortiman CZ 550 modela sa svojim karakteristikama i elegantno dizajniranim riješenjima zadovoljava suvremne zahtjeve propisane za sve sportsko i lovačko oružje.

Puške su opremljene s kompaktnim mehanizmom okidača na kojem se nalazi ubrzica. Na mehanizmu okidanja moguće je podešavati silu okidanja. Mehanizam okidanja može se lako rastaviti bez utjecaja na ispravnost i funkcijonalnost prilikom skidanja. CZ 550 puške su opremljene s dva ili tri stupnja sigurnosti, koji se ručno aktiviraju pomicanjem poluge prema naprijed kao i kod osnovnih modela. Kundaci su opremljeni s alkicama za remen na skidanje. CZ puške isporučuju se s podesivim mehaničkim nišanima ili samo s montažom za optički ciljnik. CZ 550 puška s podesivim mehaničkim nišanom, zahvaljujući kvalitetnim rasporedom nišana omogućuje montažu optičkog ciljnika večeg promjera tubusa i izlazne leće, a da pritom mehanički nišani ne ometaju funkciju same optike. Svi CZ 550 modeli omogučuju montažu nosača s 19 mm u obliku lastinog repa koji se izravno učvrščuje na pušku.

CZ 550/ CZ 555

  • -         - VELIKI IZBOR KALIBRA
  • -        -  JEDNOSTAVNA MONTAŽA CILJNIKA
  • -       -   LAKOĆA I JEDNOSTAVNOST RUKOVANJA
  • -       -   UBRZICA
  • -       -   POKAZIVAČ AKTIVNOSTI SISTEMA OKIDANJA
  • -       -   JEDNOSTAVNOST DEMONTAŽE ZA ČIŠČENJE I SVAKODNEVNO ODRŽAVANJE
  • -       -    MAUSER SISTEM IZVLAKAČA
  • -         - UDARNI PROVRT CIJEVI
  • -        -  VELIKA PRECIZNOST, POUZDANOST I DUGI VIJEK TRAJANJA

 

KALIBAR-ODVOJIVI SPREMIK:

  •  -243 WIN.
  •  -308 WIN.

KAPACITET SPREMNIKA:

 -4 KOM.

KALIBAR-FIKSNI SPREMNIK:

  • - 243 WIN.
  • - 270 WIN.
  • - 308 WIN.
  • - 7X64
  • - 6,5X55 SE
  • - 30-06 SPRG.
  • - 8X57 IS

KAPACITET SPREMNIKA:

- 5 KOM.

KUNDAK:

- ORAH

SISTEM OKIDANJA:

- UBRZICA

NIŠANI:

- FIKSNI

UKUPNA DUŽINA:

- 1.135 mm

DUŽINA CIJEVI:

- 600 mm

VISINA:

- 210 mm

ŠIRINA:

- 80 mm

TEŽINA:

- 3,3 kg

 

UKRATKO O CZ

Ime CZ kratica je od Ceska Zbrojovka. Uhersky Brod sjedište je CZ, mali gradić u podnožju Karpatskog gorja na jugu Moravske, u Češkoj. Nakon Prvog svjetskog rata industrija oružja se u Čehoslovačkoj razvijala vrlo brzo, dok je mlada nacija pokušavala svoju novu vojsku opremiti ni iz čega. Tvornica Zbrojovka Brno, Ceska Zbrojovka Strakonice i Zavodi Skoda najpoznatija su imena. Prva, smještena u Brnu, razvila je laganu strojnicu, 2-GB-33, a prava na njezinu proizvodnju prodana su maloj tvornici oružja u Enfieldu, Royal Ordance, koja ih proizvodi kao svjetski poznato Bren oružje.

Današnja Ceska Zbrojovka ili CZ nastala je u srpnju 1936. Kao podružnica CZ Strakonice, koja je bila podružnica Zbrojovke Brno. Tijekom Drugog svjetskog rata okupatorska njemačka vojska promijenila je ime tvrtke u Bӧhmische Waffenwerke (Češka tvornica oružja). Nakon Drugog svjetskog rata cijelo je područje potpalo pod rusku upravu.

Novi su komunistički vladari 1947. naciionalizirali tvrtku te se proizvodilo uglavnom vojno oružje, npr. puške Kalashnikov.

Negdje oko 1956. tvrtka je promijenila ime u Ceska Zavody Motocyclove i u to vrijeme proizvodila uglavnom motocikle. Tvrtka se 1958. preselila u svoje sadašnje središrw Uhersky Brod. Proizvodni program proširen je u tih 60 godina koliko tvrtka postoji u svojem sadašnjem obliku, tako da uključuje veliki izbor pištolja, pušaka i drugog oružja.

Trenutno je CZ najveći proizvođač malokalibarskog oružja i izvozi ga u više od 70 zemalja širom svijeta. Sadašnji izbor uključuje puške sa okretno čepnim sistemom zatvarača, poluautomatske pištolje, sačmarice i zračno oružje. Za te se proizvode gotovo i nije znalo tijekom „hladnog rata“. Kada je padala „željezna zavjesa“, vatreno oružje CZ u kratkom je roku postalo izuzetno popularno zbog svoje dobre kvalitete, a relativno niske cijene. Tvrtka je poznata i pod imenom Brno i Brϋnner.

 

Za ostale informacije o CZ asortimanu kontaktirajte novo otvorenu trgovinu ORUŽARNICA ZAGREB

LOVAC.info
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 21 Travanj 2014 22:56
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023