Webley & Scott 920K

Napisao/la  By Jason Harris, odabrao i uredio Goran Kučić Utorak, 21 Veljača 2012 13:11

Ako tražite sačmaricu u kalibru 20, a pri tome ne želite potrošiti pravo bogatstvo, onda imate sreće. Webley & Scott 920 K, pravi je izbor za vas.

Webley & Scott 920K shotgun: Ako tražite sačmaricu u kalibru 20, a pri tome ne želite potrošiti pravo bogatstvo, onda imate sreće. Webley & Scott 920 K, pravi je izbor za vas.

Možemo reći da je Webley & Scott model O/U 920 K sačmarica za sve prilike, zahvaljujući i tome što dolazi u dvije verzije, sa tri dužine cijevi, za kratki, dugački i visok hitac. S jednim takvim unapređenim modelom bio sam u lovu u polju i to sa 30in cijevima, ali postoji i model Sporter verzija sa još dužim cijevima. Za one koji to žele u ponudi je verzija sa kratkim 26 ili 28 inča cijevima, prema željama kupca.

To je sačmarica koja stvarno odlično izgleda. Svi metalni dijelovi finiširani su izrazito jako u tamni brunirung, osim okidača koji je pozlaćen i mjedene mušice nišana. Sačmarica naravno ima mat izvedbu gornje ventilirane šine, da malo umiri sjaj prekrasnih cijevi.

3

Kao mali kontrast cijelog ansambla je unutrašnjost mehanizme za vatre, koji je sjajno poliran i ističe se u srebrnoj boji. Vatre su napravljene čiste, jednostavne, sa čekićima ojačani oprugom kako se vidi na ovoj slici.

4

Okidač je namješten na lagano okidanje, ejektori rade sjajno i aktiviraju se uvijek u pravom trenutku. Sve je zapravo napravljeno u jednom komadu, i djeluje vrlo solidno.

5

Kao što se vidi na slici gravura je minimalistički izvedena, izrađen je samo logo firme i serijski broj sačmarice.

6

Kundak je izrađen u dužini od 14.3/8 inča, a završen je sa tankim slojem gumene petice. Model 920 može poslužiti za bezbrižan lov u polju, ili čak za gađanje letećih meta.

7

Sačmarica u trgovinu pred potencijalne kupce dolazi sa podužom listom izvršene provjere i detaljne inspekcije svih vitalnih dijelova puške. Pažnja se poklanja i finom podešavanju zatvaranja i otvaranja sačmarice. Pouzdanost firme Webley & Scott očituje se i garancijom na tri godine jamstva.

ZAKLJUČAK

Ova sačmarica je prekrasno napravljena, sve je odlično posloženo u cjelinu i za cijenu od £ 775,- za vaš uloženi novac svakako predstavlja izrazito povoljni omjer cijene i kvalitete. U gripu pištoljskog zahvata imate pozitivni osjećaj snage i upravljivosti ove sačmarice. Više pogledajte na www.highlandoutdoors.co.uk

By Jason Harris, odabrao i uredio Goran Kučić

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 21 Travanj 2014 12:39
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023