Miroku, model MK70 Sporter

Napisao/la  By Mike George, odabrao i uredio Goran Kučić Petak, 23 Ožujak 2012 04:31

1Prije pedeset godina tvornica Miroku u Japanu, započela je svoju povijest. Proizvodnja se bazirala na modelu Browning, koji im je ustupio svoj akcijski model za masovniju proizvodnju namijenjen tom jakom dijelu svjetskog tržišta.

1Prije pedeset godina tvornica Miroku u Japanu, započela je svoju povijest. Proizvodnja se bazirala na modelu Browning, koji im je ustupio svoj akcijski model za masovniju proizvodnju namijenjen tom jakom dijelu svjetskog tržišta.

Suradnja između te dvije firme započela je sredinom šezdesetih godina, traje i danas, a zapravo najveći dio pušaka prelamača zapravo dolazi iz firme Miroku. Sličnosti su namjerne, a razlike između modernih sačmarica sa imenom Browning i sačmarica sa imenom Miroku zapravo i nema.

2

Dva ejektora opslužuju izbacivanje čahura, a pokreću ih opruge montirane i smještene u metalnom dijelu predkundaka, slično kao i kod Berette...

3

Izgled glavnog dijela sačmarice, sa suzom kod kundaka, prisutno kod više gradiranih modela.

U svijetu sporta, uvijek netko prilikom takmičenja ima bolje rezultate koristeći model Brownng, a drugi pak više zastupaju stil Berettinih modela. Mnogi uspješni modeli ostalih puškara baziraju se na Browning principima, recimo kao Winchester serija 101, koji se izrađuje u Japanu, ali ne u Miroku.

4

Metalni dijelovi i sjajna kvaliteta drva sa izraženom strukturom oraha

Miroku izrađuje sportsko oružje još od 1893. godine, izrađuju vrlo kvalitetno i respektabilno sportsko oružje pod imenom Charles Daly, samo za tržište USA...

5

Tvornica Miroku, bila je jedna od prvih na tržištu koja je u svojem programu nudila sistem izmjenjivih multi čokova, koji su se pomoću ključa namještali i mijenjali. Danas nas model MK 70 Sporter vraća u 1990. godinu, kad je preuzeo mjesto bivšeg vrlo cijenjenog modela 7000. Bio je to jedan od prvih uspješnih modela firme Miroku, sa upotrebom cijevi u mono blok sistemu, gdje su pojedinačne cijevi sljubljene u čvrsti blok cijevi. Zajedno sa zatvaračem puške, ležištima naboja, čine jedinstveni ansambl.

6

Bogati brunirung i sigurni sistemi zatvaranja

Usprkos kritičarima koji uvijek nešto pronađu, sistem mono bloka cijevi i set zatvaranja pokazao se dobar i snažan, kao i ekonomičan za proizvodnju.

TECH SPEC

  • To je Boxlock sa konvencionalnim Browning stilom vatri.
  • Single, selektivni okidač sa odabirom cijevi ugrađenim u sigurnosni preklopni klizni izbornik
  • Dužina samog kundaka je malo iznad 14.3/4 inča.
  • Bazni model nudi obradu drvenih dijelova sa uljnim polišom. Gradacija izbora drva ide od 1-5 .Viši brojevi ujedno nude i finiju strukturu oraha. Sve sačmarice nude se u verziji 28 ili 30 inča dužina cijevi. Ležišta patrona su predviđene za jača punjenja od 3 inča (76 mm)

Što je tu dobro?

  • Izvanredan dizajn i osobine.
  • Iskustvo proizvođača i pouzdanost u radu.
  • Odličan balans.

Što je tu loše?

Uvijek provjerite udarne igle na starijim modelima, ali ako je potrebno njih je jednostavno zamijeniti.

Koliko to košta?

Sve sportske sačmarice zadnjih godina polako i neprimjetno poskupljuju, ali model MK70 kao nova sačmarica , još uvijek se nudi po cijeni oko £1,500 Ukoliko si date dodatnog truda i potražite ponudu second hand modela, može se naći Midoku model MK70 u dobrom stanju po cijeni od oko £ 900,- na više.

UK IMPORTERS

BWM Arms Ltd, Moorbrook Park, Didcot, Oxon, OX11 7HP. Tel: 01235-514550.

WEBSITES

Potpuna specifikacija svih novih modela pogledajte na : www.browningint.com/miroku odaberite jezik, i krenite.

By Mike George, odabrao i uredio Goran Kučić

Zadnja izmjena Petak, 23 Ožujak 2012 10:20
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023