Održan je tradicionalni Dujićev lovački bal

Napisao  Ponedjeljak, 13 Ožujak 2017 11:52

Za tradicionalni bal Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije i ove se godine tražila stolica više, a večeras se u Atriumu okupilo više od 400 članova iz 20 županijskih lovačkih društava. 

Domaćin Nediljko Dujić najavio je još jednu uspješnu lovačku sezonu, koja počinje 1. travnja.

- Naše supruge zaslužile su ovakav bal i dok god sam ja predsjednik Lovačkog saveza, redovno ćemo ga organizirati. Već dugi niz godina dokazujemo da ispravno gospodarimo lovištima, podigli smo nivo lova u županiji i pred sam početak lovne godine zaslužili smo da uživamo večeras – kazao je Dujić.

Župan Pauk kazao je da su lovačka društva najbrojnije i najorganiziranije udruge, te da će Županija nastaviti podupirati njihov rad.

- Kroz zadnjih 10 godina, Županija je uvijek podupirala lovačka društva i s tim ćemo i nastaviti. Još jedna sezona lova je pred vama, i nadam se da će biti uspješna kao i dosad – kazao je Pauk.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Ivica Francetić pozdravio je okupljene lovce, istaknuvši važnu ulogu Lovačkog saveza Šibesko-kninske županije.

- Evo kako vidim i večeras je bilo malo mjesta za sve lovce ove županije, to je dokaz da je ovaj kraj itekako povezan s lovstvom i uvjereni smo da ćete dobrim gospodarenjem lovištima nastaviti doprinositi razvoju lovstva. Pozivam vas da pratite stranice Ministarstva jer ćemo u travnju otvoriti natječaj za sufinanciranje lovačkih društava – najavio je Francetić.

Među uzvanicima su bili i saborska zastupnica i vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev, potpredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Mladen Balić, načelnik Sektora za lovstvo Marko Tomljanović, načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić i brojni drugi gosti.

Lovci će se uz bend Dišpet zabavljati do sitnih noćnih sati, a bit će organizirana i lutrija sa 20 vrijednih nagrada, pa će najsretniji lovac dobiti lovačku pušku Winchester XPR.

Šesti tradicionalni bal organizirao je Lovački savez Šibensko-kninske županije, koji okuplja više od dvije tisuće registriranih članova.

 

Izvor i fotografije: Šibenik.in
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 13 Ožujak 2017 11:53