PROLJETNI POSJET U LD „ŠLJUKA“ JAMNIČKA VELIKA

Napisao  Petak, 10 Ožujak 2017 10:28

Prihrana divljači i radne akcije svi dragovoljno
Lovačko društvo „Šljuka“ Jamnička Velika okuplja dvadeset i sedam lovaca koji imaju lovište I/127 od dvije tisuće hektara.

Nakon uspješne lovne sezone, na redu je proljetno prihranjivanje divljači i radne akcije u lovištu. Na radne akcije složno se odazivaju svi lovci, jer kako kazuje predsjednik Zlatko Križanić, to im je prilika da se prošetaju lovištem i malo „razgibaju“ radeći za društvo.

Namirivanje hranilica za divlje svinje i srne, sol i popuna solišta, prihrana fazana i zečeva, popravak čeka i drugih objekata, to su proljetni radovi, na koje se obično odazovu svi članovi.

Predsjedniku pomaže dopredsjednik Ivan Salajec (otac), dok je lovnik Tihomir Salajec ( sin). Obiteljske funkcije starih i mladih lovaca. Naravno, jer uz starije lovce stasaju i mlađi, koji prenose tradiciju.

LD „Šljuka“ Jamnička Velika održava prijateljske odnose sa LD „Košutnjak“ Novi Vinodolski, kao i sa okolnim društvima Pisarovine i okolice Zagreba.

U šumskom djelu lovišta imaju uređen lovački dom i streljanu. Zanimljivo je kako su utemeljeni 1991. a najstariji aktivni lovac je Ivan Petrečić (84).

 

Tekst: Boris Ćavar Snimio: Nino Perušić
Zadnja izmjena Petak, 10 Ožujak 2017 11:08