Lovački bal uz tamburaše „Bekrije“ okupio više od 220 sudionika iz pakračkog i lipičkog kraja

Napisao  Ponedjeljak, 13 Veljača 2017 11:18

Kulturno-prosvjetno društvo „Sloga“ iz Pakraca zajedno sa pet lovačkih društava pakračkog i lipičkog kraja organizirali su u svečanoj dvorani Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ tradicionalnu petu po redu zabavno-glazbenu večer „Lovački bal“..

„Lovački bal“ koji je okupio više od 220 sudionika, uglavnom lovaca, te njihovih supruga i prijatelja, a kao gosti nazočili su najviši dužnosnici Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije na čelu s predsjednikom Zdravkom Vujnovićem, kao i gradonačelnici oba grada Anamarija Blažević i Vinko Kasana.

Tu su najvećim dijelom bili lovci pakračkih udruga „Fazan“, “Psunj“ i „Košuta“, te „Slavuja“(Gaj) i lipičkog „Jelena“.

lovacki bal lipik pakrac

Sve ih je pozdravio predsjednik KPD“Sloga“ Damir Špančić izrazivši zahvalnost na višegodišnjoj suradnji, a pozdravne riječi još su uputili gradonačelnici Pakraca i Lipika pohvalivši dobar rad lovačkih društava i zaželjevši gostima ugodnu zabavu, te Josip Delorenci, predsjednik LD „Fazan“ najavivši nastavak lijepe tradicije organiziranja Lovačkog bala.

lovacki bal lipik pakrac1

Sudionici, među kojima je bilo i dosta Požežana ponajviše lovaca sa suprugama i njihovih prijatelja, su kušali lovačke specijalitete, a za dobru zabavu pobrinuli su se vrsni požeški tamburaši „Bekrije“ pod vodstvom Tomislava Galića.

lovacki bal lipik pakrac4

Tijekom priredbe upriličeno je niz zanimljivih nagradnih igara za sudionike, a uz dobru pjesmu i ples sve je potrajalo do ranih jutarnjih sati.

lovacki bal lipik pakrac8

U igri nošenja velikih loptama među koljenima pobjednici su Rovazdi i Josipović(„Psunj“Pakrac) , zatim u igri tijekom koje su predsjednici nosili svoje supruge pobijedio je Damir Grujić(„Slavuj“ Gaj), te u pogađanju dužine i promjera lovačke kobasice pobijedila je Ivanka Ristić supruga Milana Ristića(„Psunj“Pakrac).

Njima su pripale nagrade organizatora.

 

Izvor:pozega.eu