Tradicionalnim lovačkim balom lovci LS Šibensko-kninske županije najavili novu sezonu

Napisao/la  Subota, 21 Ožujak 2015 21:02
OTO Tradicionalnim lovačkim balom županijski lovci najavili novu sezonu OTO Tradicionalnim lovačkim balom županijski lovci najavili novu sezonu
Uspješna sezona

Četvrti bal u organizaciji Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije, koji okuplja više od dvije tisuće registriranih članova, sinoć je održan u Atriumu u Lozovcu. Time su lovci proslavili uspješnu lovačku sezonu te najavili novu, koja počinje 1.travnja

Više od 400 lovaca i njihovih gostiju dugo u noć zabavljalo se na četvrtom lovačkom balu za kojeg je predsjednik županijskog Lovačkog saveza i skradinski gradonačelnik Nediljko Dujić kazao da je postao tradicionalan zahvaljujući dobroj suradnji s lokalnim vlastima.

- Od naših kolega iz drugih županija, radova i općina često čujemo kako nailaze na probleme u suradnji, za razliku od nas koji zaista vrlo dobro surađujemo pa se i može organizirati jedan ovakav događaj kojim obilježavam kraj sezone lova. Sezona je bila više nego uspješna, a svega toga ne bi bilo da nije naših supruga koje su pune razumijevanja za naše izbivanje iz doma i koje su zaslužile jedno ovakvo druženje – rekao je Dujić.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk istaknuo je ulogu lovaca i u razvoju lovnog turizma.

- U lovnom turizmu treba napraviti korak naprijed, a to ne može bez vaše inicijative. Stoga u vašim zahtjevima za sufinanciranje očekujem programe u prvom redu usmjerene na razvoj lovnog turizma. Niz je mogućnosti, od legalizacije i registracije lovačkih kuća za lovni turizam, izgradnju i opremanje lovačkih kuća, svaki dobar program županija će podržati – kazao je župan Pauk.
Među uzvanicima su bili saborski zastupnici Ante Kulušić i Branka Juričev Martinčev, načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić, direktor Gradskog parkinga Goran Bulat, načelnica općine Rogoznica Sandra Jakelić, dožupani Zoran Smolić i Tomislav Vrdoljak, a u ime Hrvatskog lovačkog saveza na balu je i dopredsjednik Mladen Balić. U ime Ministarstva poljoprivrede lovce je pozdravio je i Marko Tomljanović, načelnik sektora za lovstvo.

Izvor: www.sibenik.in
Zadnja izmjena Subota, 21 Ožujak 2015 21:57