„Bekrije“ su poznati i dobri tamburaši, ali i vrsni lovci!

Napisao  Subota, 14 Siječanj 2017 09:04

Lovačko društvo „Fazan“ iz Pakraca u svome je zajedničkom lovištu pod Psunjem površine 14 tisuća hektara upriličilo gostinjski lov kojemu su uz četrdesetak domaćih lovaca nazočili tamburaši poznatog požeškog sastava „Bekrije“

Lovačko društvo „Fazan“ iz Pakraca u svome je zajedničkom lovištu pod Psunjem površine 14 tisuća hektara upriličilo gostinjski lov kojemu su uz četrdesetak domaćih lovaca nazočili tamburaši poznatog požeškog sastava „Bekrije“.

Jedinog u našoj zemlji čiji su svi članovi lovci uključeni u požeško LD „Sveti Hubert“, a tu su još bili prijatelji tog društva, zatim ljudi koji pomažu njihov rad i predsjednik Lovačkog  saveza Požeško-slavonske županije i potpredsjednik HLS-a Zdravko Vujnović.

bekrije tamburasi lovci3

-Lov na površini od oko 150 hektara bio je uspješan jer je odstrijeljeno petnaestak divljih svinja, a to će utjecati na smanjenje šteta na ovdašnjim poljoprivrednim površinama koje pričinjava ta divljač.

- kazao je prilikom odavanja počasti divljači Dalibor Josipović, lovnik „Fazana“, a predsjednik Josip Delorenci izrazio je zahvalnost gostima za sudjelovanje i korektan odnos tijekom lova.

Zdravko Vujnović pohvalio je organizaciju lova, te rad ovog društva i njegovog čelnika Delorecija, dobitnika zlatnog odličja „Sveti Hubert“ za ovu godinu.

bekrije tamburasi lovci1

Lovci Tomislav Galić i Marko Majstorović(oba tamburaši „Bekrija“) su ovdje prvi puta imali odstrel divljači pa je uslijedilo tradicionalno lovačko krštenje.

Imali su sreću da je izvršitelj vrućih udaraca po turu bio njihov kolega iz sastava Zdravko Knežević koji ima desetak godina lovačkog staža, a kaže da voli prirodu i druženja sa lovcima.

-Druženje sa ljudima mi je motiv za uključivanje među lovce, upoznao sam puno lovaca, a to mi je dobro opuštanje i razbibriga – kaže Požežanin Alen Botički, basprimaš „Bekrija“.

Slično razmišlja i njegov kolega na harmonici Josip Joca Bilešić iz Nove Gradiške

bekrije tamburasi lovci6

-Među lovcima sam zbog veselog društva jer su lovci uvijek veseli i raspoloženi – kaže basista Hrvoje Močan iz Rešetara. Obiteljsku pak tradiciju nastavlja Majstorović iz Vidovaca kraj Požege čiji je brat lovac, a bila su i oba djeda pri čemu najavljuje da će se uključiti u lovno streljaštvo.

-Duže vremena surađujemo sa lovcima „Fazana“ posebice predsjednikom Delorencijem, tajnikom Ivanom Šircem i lovnikom Josipovićem, od nas šest članova sastava trojica imamo svoje oružje, ostali će ga uskoro nabaviti, a otvoreni smo za suradnju sa lovačkim društvima jer smo ocijenili da nam je to najbolji predah i opuštanje od svakodnevnih obaveza

– ističe voditelj „Bekrija“ Galić, koji je profesor tambure u pakračkoj Glazbenoj školi, a poznat je kao ljubitelj prirode jer je planinario po našim i europskim vrhovima, pripadnik je Stanice Gorske službe spašavanja Požega itd.

Na kraju se pohvalio da su „bekrijaši“ u svome prvom zajedničkom lovu odstrijelili tri divlje svinje, a između dva prigona u prirodi su uz lovački roštilj zasvirali nekoliko veselih pjesama.

bekrije tamburasi lovci7

„Bekrije“ su osnovane 1993. godine u Požegi,imali su niz nastupa na festivalima i gostovanja u zemlji i inozemstvu, objavili su desetak albuma.

Ova postava zajedno nastupa deset godina, a široj javnosti poznati u po svojim hitovima „Po prašini i divljini“, „Garavušo, garava“ i „Reci mi toplinom srca“ koju su snimili sa Draženom Žerićem Žerom iz „Crvene jabuke“.

 

Izvor: pozega.eu
Zadnja izmjena Petak, 13 Siječanj 2017 13:26