Životinje & priroda (104)

Muflon ili divlja ovca pripadnik je porodice šupljorožaca što znači mu rogovi rastu cijeli život i nikada se ne odbacuju.
Divokoza je pripadnik porodice šupljorožaca (Bovidae) što znači joj rogovi rastu cijeli život i nikada ih ne odbacuje.

LISKA -FULICA ATRA

Četvrtak, 17 Studeni 2016 10:00
Ptice liske pripadaju porodici vodenih kokoški (rallidae) i njihovo tijelo je prilagođeno životu uz vodu

SVRAKA - Pica pica

Petak, 09 Rujan 2016 12:00
 Svraka ima dugo tijelo koje se lako prepoznaje po bijelim krilima i crnom tijelu. Na donjem djelu leđa perje je tamnoplave boje i metalnog odsjaja. 

Siva vrana

Ponedjeljak, 25 Srpanj 2016 13:24
Siva vrana (Corvus cornix) je vrsta iz porodice vrana (Corvidae). Naseljava severozapadni dio Europe, srednju Aziju i sjeveroistok i jug Afrike.    

Kuna zlatica

Subota, 16 Srpanj 2016 13:18
Kuna zlatica (lat. Martes martes) rasprostranjena je po svim šumovitim predjelima sjeverne polovice Staroga Svijeta. U Europi je stalni stanovnik Skandinavije, Rusije, Engleske, Njemačke, Mađarske, Italije , cijelog Balkana, Rumunjske Bugarske, Poljske.
Broj oboljelih od lajmske borelioze, bolesti koju prenose krpelji, ali i muhe te komarci, sve je veći jer bakteriju koja mutira naš imunološki sustav često uopće ne prepoznaje
Gledajući na većinu medvjeda, ne bi pomislili da je osobna higijena baš prioritet za ove velike životinje
Parazitarna bolest šuge počela je uzrokovati probleme na populaciji risa u Njemačkome nacionalnome parku Harz. U protekloj je godini u samome parku i okolici pronađeno čak šest životinja koje su uginule zbog navedene bolesti.

Dabrovi na nišanu

Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 16:44
U donjoj Austriji moglo bi se vrlo brzo krenuti u lov na dabrove
Stranica 1 od 11
K2 Items