Potreban odstrijel 200 lavova u zaštićenom području "Bubye Valley"

Napisao/la  Utorak, 23 Veljača 2016 19:53

Slučaj lava Cecila prouzročio je pomutnju. Veliki broj lovačkih turista odustao je od lova zbog toga. Sada zaštitari prirode javljaju o masivnome problemu prekobrojnosti lavova zbog ne izvršenog odstrijela

Trenutačno u zaštićenom području "Bubye Valley" konzervata živi otprilike 500 lavova. S ovim brojem je to najveća populacija lava u cijelom Zimbabweu. Pokrajina graniči sa nacionalnim parkom Hwange u kojemu je živio i poznati lav Cecil. Nakon što je broj ovih velikih mačaka rapidno narastao, odgovorni ljudi alarmirali su Svijet. Prema izvorima Herald časopisa, trenutačna populacija lavova na ovim prostorima postaje nesnošljiva. Veliki problemi nastaju i zbog rapidnog pada broja lovine lavova što je vrlo zabrinjavajuće.

Trenutačno traje potraga za prostorom za prebacivanje dvjestotinjak lavova kako bi se izbjegli konflikti zvijeri sa ljudima. Predsjednik udruge "Lion Aid" Peter Key, koja se bavi zaštitom životinja, izjavio je kako je već prekasno za bezbolno uklanjanje lavova. Također je rekao da je siguran kako ni jedan rezervat nije sposoban primiti čak 200 lavova. Zbog toga ne postoji ni ti jedan drugi način uklanjanja lavova osim odstrijela. To čak i zaštitari prirode shvaćaju.
Jedina mogućnost opstanka ovog zaštićenog područja je redukcijski odstrijel lavova, te nakon toga redoviti odstrijel koji će održavati broj ovih zvijeri u normalnim brojevima.

K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023