Puma sa zubima na glavi

Napisao/la  Subota, 16 Siječanj 2016 09:09

U slučaju da niste sigurno što gledate, slike prikazuju zube koji rastu iz glave planinskoga lava.

Prema časopisu Idaho State, ova jednogodišnja puma ulovljena je u blizini mjesta Weston prošloga tjedna, a fotografije su poslane na ured lova i priroda radi identifikacije. Problem je, biolozi su smušeni o razlogu zbog čega je ova deformacija nastala.
Do sada nije viđeno ništa slično, ali postoji nekoliko teorija. Prva od njih je nastanak glasine zvane teratom, koja sadrži kosu, kosti ili zube. U ekstremnim situacijama teratomi mogu biti i sa kompleksnim strukturama kao što su oči ili udovi. Teratomi nastaju još i prije rođenja.
Druga teorija je ta da su ti zubi ostatci brata blizanca koji je još u maternici spojen sa ovime. To se obično dogodi kada se blizanski embrio ne otvori do kraja, dopušta jednome da se razvije na račun drugoga. Za razliku od pravih sijamskih blizanaca, ovakav spoj jednog od njih svodi na minimum postojanja, poput uda, ili u ovome slučaju zuba.
Treća teorija, ali najmanje vjerojatna, je da planinski lav bio toliko ozlijeđen u nesreći da su mu zubi počeli rasti abnormalno. Međutim, sudeći prema fotografijama životinje, čini se da ovo nije slučaj.
U svakome slučaju, biolozi moraju proučiti životinju u živo prije nego što mogu nešto zaključiti. Isčekuju se rezultati autopsije i rendgenskih snimaka kako bi se doznalo više.

Zadnja izmjena Subota, 16 Siječanj 2016 09:16
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023