Lov na patke skvržulje

Napisala  Četvrtak, 17 Rujan 2015 22:50

Patke skvržulje su jedne od poželjnijih za lov

Ukusnog su mesa, ne svijetloga mesa. Lovovi na krže u Rujnu su divan način za otvorenje lovne sezone.
Par stvari su bitne u lovu na skvržulje. Kao prvo, glavni obrambeni mehanizam tih malih patkica je njihova nepredvidljivost. To znači da pušku morate prilikom lova umati uvijek nadohvat ruke i oči otvorene. Krže dolaze u niskome letu ispod radara, bez najave, te ulaze i izlaze iz vidokruga dok trepnete. Štoviše patke skvržulje su imune na sve zakone aerodinamike pa je njihov let nepredvidljiv i dinamičan. Jedan dan lete uz, drugi niz vjetar, a trećeg dana lete u bočni vjetar.
Patke skvržulje nisu prebrzi letači, pa ako ih vidite da dolaze nisu preteška meta za pogoditi. <njihov nasumičan let je taj zbog čega se čine brzima.
Ožete si pomoći izborom otvorenijeg čoka i sitnije sačme. Čokovi do pola čoka ili malo jače, te sačma promjera 2,7 mm ili 2,9 mm djeluju vrlo efikasno. Krupnija sačma isto može poslužiti,ali pošto su Krže malene , na večoj udaljenosti posip više nije dovoljno gust za etičan odstrel.
Skvržulje lete u gustim jatma. Često se zna dogoditi da jednim hitcem padne više od jedne patke. Potrebno je ciljati posljednju u jatu, ili ako idu prema vama na sa strane. Hitcem u jato se zna dogoditi da padne više pataka, ali često nisu mrtve. Iako neki lovci misle da je odstreliti 3 patke jednim hitcem dobra ideja, mi se nebi složili. Lov na patke je samim po sebi prezabavan i zanimljiv da bi se odstrelna kvota izvršila u tako kratkome roku.

K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023