Sisačko-moslavački tim na Kupu sv. Huberta u Zelenvoru osvojio treće mjesto

Napisao  Četvrtak, 21 Listopad 2010 03:00
Ocijeni
(0 glasova)
ekipa-smz-sveti-hubert-zelndvor-2011-Foto-Božidar-Antolec-VLM.jpg Sisačko-moslavački tim na Kupu sv. Huberta u Zelendvoru osvojio treće mjesto. U ekipi su bili Željko Peterlin i Stjepan Kenig iz Vukojevca, te Ivan Sovina iz Lekenika, s njemačkim oštrodlakim ptičarima.

Sjajno treće mjesto u konkurenciji petnaest županija osvojio je sisačko-moslavački tim na nedavnom državnom Lovno-kinološkom kupu sv. Huberta, održanom u Zelendvoru nedaleko od Varaždina. Za uspjeh su zaslužni Željko Peterlin iz Vukojevca s njemačkim oštrodlakim ptičarom Vallom, Stjepan Kenig iz Vukojevca s njemačkim oštrodlakim ptičarom Kešom, i Ivan Sovina iz Lekenika s njemačkim kratkodlakim ptičarom kojemu je ime Boa. U njihovu je timu bio još i Siniša Birek, također iz Vukojevca, kao rezerva, a do državnog su natjecanja došli kroz županijski Kup sv. Huberta, održan u Lekeniku.

DOKAZALI SE NA LOVNO-KINOLOŠKOM NATJECANJU

Sisačko-moslavački tim na Kupu sv. Huberta osvojio treće mjesto. U ekipi su bili Željko Peterlin i Stjepan Kenig iz Vukojevca, te Ivan Sovina iz Lekenika, s njemačkim oštrodlakim ptičarima

Sjajno treće mjesto u konkurenciji petnaest županija osvojio je sisačko-moslavački tim na nedavnom državnom Lovno-kinološkom kupu sv. Huberta, održanom u Zelendvoru nedaleko od Varaždina. Za uspjeh su zaslužni Željko Peterlin iz Vukojevca s njemačkim oštrodlakim ptičarom Vallom, Stjepan Kenig iz Vukojevca s njemačkim oštrodlakim ptičarom Kešom, i Ivan Sovina iz Lekenika s njemačkim kratkodlakim ptičarom kojemu je ime Boa. U njihovu je timu bio još i Siniša Birek, također iz Vukojevca, kao rezerva, a do državnog su natjecanja došli kroz županijski Kup sv. Huberta, održan u Lekeniku.

 

– Na državnom smo natjecanju svi bili pomiješani u pet baterija na način da u jednoj ne budu natjecatelji iz iste županije. U svojoj je bateriji Stjepan Kenig bio drugi, Željko Peterlin četvrti, a ja treći. Tako smo osvojili ukupno treće mjesto za našu županiju, čime smo nastavili s dobrim rezultatima, jer smo u zadnjih 16 godina stalno među prva četiri tima – rekao je Ivan Sovina.

 

Zadovoljstvo postignutim rezultatom još je i veće uzmu li se u obzir, kako je istaknuo povjerenik za lovnu kinologiju pri županijskom savezu Marijan Brajdić, kratko vrijeme za pripremu županijskog natjecanja te loše vremenske prilike tijekom njegova održavanja, kao i kratko vrijeme za pripreme za nastup na državnom natjecanju.

 

– Uspjehu treba dodati i vijest da su tri naša kinologa iz Lovno-kinološke udruge Vukojevac, Stjepan Kenig, Ivan Sovina i Siniša Birek, položili ispit za lovno-kinološke suce pri Hrvatskom lovačkom savezu – kazao je Brajdić, koji je također zahvalio za pomoć i suradnju predsjedniku Županijskog lovačkog saveza Vladi Kireti. 

 

ekipa-smz-sveti-hubert-zelndvor-2011-Foto-Božidar-Antolec-VLM.jpg

Izvor: vecernji.hr Pišei Foto: Božidar Antolec/VLM | objavljeno: 19. 11. 2010.

Pročitano 1771 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023