Poličnik: Na "Hubertu" najbolji Duško Bolić

Napisao  Petak, 21 Listopad 2011 12:16
Ocijeni
(0 glasova)
SVETI_HUBERT-ivana pernar_pas_puma_policnik_2011.jpg

U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije i njegova predsjednika Mate Radića održan je drugi po redu tradicionalni lovno-kinološki kup u čast biskupa i zaštitnika lovaca sv. Huberta.

Natjecanje kojem su pristupili lovci sa svojim psima iz sedam lovačkih društava s prostora Zadarske županije održano je unatoč jakoj buri na lovnim terenima u zajedničkom lovištu XIII/122 Poličnik na predjelu mjesta Visočane, kojim inače gospodari LD "Kuna" iz Poličnika. Nastupila je i jedna žena, Ivana Pernar iz LD "Kamenjarka" s otoka Paga, koja uz pratnju svoje pointerke Pume nije zaostajala ni u čemu za muškim kolegama.

Po ocjeni lovno-kinoloških sudaca Viktora Marinkovića iz Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije te Davora Vranića iz Lovačkog saveza Zadarske Županije, prvo mjesto pripalo je Dušku Boliću, članu LD "Kamenjarka" iz Posedarja. On je sa svojom kujom engleskom setericom Dianom osvojio ukupno 97 bodova. Drugo mjesto sa 90 bodova i njemačkim kratkodlakim ptičarom Lumenom od Piteše osvojio je Ivica Stulić, član LD "Jarebica" Nin, dok je treće mjesto osvojio Vlado Aviani, član LD "Diana" iz Zadra, kojem je u pratnji bio engleski seter Tito. Osvajači triju prvih mjesta predstavljat će Lovački savez Zadarske županije na Državnom kupu 'Sv. Hubert' u Kutini.

U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije i njegova predsjednika Mate Radića održan je drugi po redu tradicionalni lovno-kinološki kup u čast biskupa i zaštitnika lovaca sv. Huberta. Natjecanje kojem su pristupili lovci sa svojim psima iz sedam lovačkih društava s prostora Zadarske županije održano je unatoč jakoj buri na lovnim terenima u zajedničkom lovištu XIII/122 Poličnik na predjelu mjesta Visočane, kojim inače gospodari LD "Kuna" iz Poličnika. Nastupila je ijedna žena, Ivana Pernar iz LD "Kamenjarka" s otoka Paga, koja uz pratnju svoje pointerke Pume nije zaostajala ni u čemu za muškim kolegama.

Po ocjeni lovno-kinoloških sudaca Viktora Marinkovića iz Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije te Davora Vranića iz Lovačkog saveza Zadarske Županije,prvo mjesto pripalo je Dušku Boliću, članu LD "Kamenjarka" iz Posedarja. On je sa svojom kujom engleskom setericom Dianom osvojio ukupno 97 bodova.Drugo mjesto sa 90 bodova i njemačkim kratkodlakim ptičarom Lumenom od Piteše osvojio je Ivica Stulić, član LD "Jarebica" Nin, dok je treće mjesto osvojio Vlado Aviani, član LD "Diana" iz Zadra, kojem je u pratnji bio engleski seter Tito. Osvajači triju prvih mjesta predstavljat će Lovački savez Zadarske županije na Državnom kupu 'Sv. Hubert' koji će se održati u Kutini.

- Kup 'Sv. Hubert' vratio se među lovce naše županije, što nas posebno raduje. Svi vodiči bili su korektni te su s dobrim i izučenim psima odradili izvrsno svoj posao. Zahvaljujem našim vrijednim domaćinima, a predstavnicima na državnoj smotri želim puno uspjeha, istaknuo je predsjednik Mate Radić.

Kup je okončan zajedničkim lovačkim ručkom koji je u lovačkoj kući u Radovinu za sve sudionike pripremio glavni kuhar Luka Dundović.

Izvor: Zadarski list Piše: Branko Božić  | 12. 10. 2011

Pročitano 2359 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023