3. LOVNO-KINOLOŠKI KUP SV. HUBERT HLS-a

Napisao  Subota, 22 Listopad 2011 01:28
Ocijeni
(0 glasova)
hls-grb.pngU Kutini je 14. i 15. 10. 2011.  treću godinu za redom održan u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza lovnokinološki kup "Sveti Hubert" HLS-a.

Ove godine domaćini su bili Lovački savez Sisačko-moslavačke županije i Kutinske lovačke udruge LD "Fazan" Kutina te LD "Vepar "Kutina"Na KUP-u je nastupilo 15 ekipa Lovačkih saveza županija.

Na temelju postignutih rezultata u baterijama su pobijedili Bojan Bilandžić i pas Ara, pasmine njemački kratkodlaki ptičar, iz Zagrebačke županije, Ivica Tolić i pas Tara (NjKP), iz Splitsko-dalmatinske županije, Siniša Birek i pas Tim (NjKP) iz Sisačko-moslavačke županije, te Vlado Aviani i pas Tito, pasmine engleski seter, iz Zadarske županije...

hls-logo.pngU Kutini je 14. i 15. 10. 2011.  treću godinu za redom održan u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza lovnokinološki kup "Sveti Hubert" HLS-a.

 

Ove godine domaćini su bili Lovački savez Sisačko-moslavačke županije i Kutinske lovačke udruge LD "Fazan" Kutina te LD "Vepar "Kutina"Na KUP-u je nastupilo 15 ekipa Lovačkih saveza županija.

Na otvorenju ovog prestižnog natjecanja gradonačelnik Kutine Davor Žmegač, osvrnuo se na ulogu lovaca u razvoju gospodarstva i turizma na Kutinskom području, ali na ulogu lovaca u očuvanju flore i faune Moslavačkog kraja, odnedavno okrunjenog proglašenjem Moslavačke Gore, regionalnim parkom prirode.


Mladen Balić, predsjednik LS Splitkso dalmatinske županije, u Kutini kao zamjenik predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza istaknuo je važnost ovakvih natjecanja za razvoj lovstva i kinologije u Hrvatskoj. „Nije najvažnije tko je pobijedio. Važno je da svi zajedno napredujemo."
Željko Kardaš, predsjednike Skupštine SMŽ , kazao je kako su velika značajna sredstva osigurana za razvoj lovstva, ali kako se rezultati uloženog itekako vide na terenu.

Uz natjecanje lovci i njihovi gosti mogli su uživati i u tradicionalnim lovačkim druženjima, a bila je to i prigoda da domaći lovci upoznaju svoje goste iz ostalih dijelova zemlje s bogatstvima Moslavačkog kraja, te potencijalom lovnog turizma, ali i resursima same Moslavačke gore kao jedne od budućih okosnica razvoja turizma i eko turizma kao značajne grane gospodarstva, kazao je u razgovoru Željko Antolović, iz L.U. Vepar, jedan od domaćina i organizatora kupa.

Na temelju postignutih rezultata u baterijama su pobijedili Bojan Bilandžić i pas Ara, pasmine njemački kratkodlaki ptičar, iz Zagrebačke županije, Ivica Tolić i pas Tara (NjKP), iz Splitsko-dalmatinske županije, Siniša Birek i pas Tim (NjKP) iz Sisačko-moslavačke županije, te Vlado Aviani i pas Tito, pasmine engleski seter, iz Zadarske županije. 

Pobjednici su nadmetanjem u baražu pokazali respektabilna znanja i vještine, a suci Stjepan Kenig, Nenad Bačurin i Zlatko Novak ocijenili su da prvo mjesto zaslužuje Bojan Bilandžić s osvojenih 89 bodova. Drugo mjesto osvojio je Ivica Tolić s 87 bodova, dok je treće mjesto zaslužio Siniša Birek s osvojenih 75 bodova.

REZULTAT BARAŽA

U ekipnom plasmanu prvo mjesto zasluženo pripalo lovcima Zadarske županije s osvojena 173 boda. Drugo mjesto zauzeli su natjecatelji iz Sisačko-moslavačke županije s osvojena 153 boda, dok su treće mjesto osvojili lovci Splitsko-dalmatinske županije s 150 bodova. 

 

REZULTATI PDF 

Pročitano 2545 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023