Savage Arms - američke puške koje postavljaju standarde

Napisao  Ponedjeljak, 27 Ožujak 2017 21:43

  • Naziv: Savage Arms
  • Proizvođač: Savage Arms
  • Serija: Savage Arms
  • Vrsta: Risanica

Poznatu tvrtku oružjem Savage Arms osnovao je 1894. godine  Arthur Savage u Utici, New York. Podrijetlom sa Jamaice Arthur Savage školovao se u Engleskoj i SAD-u. U svojim tridesetim godinama istraživao je prostranstva i unutrašnjost Australije te je čak bio zarobljen na godinu dana od strane Aboridžina, kasnije je Arthur Savage postao vlasnik najveće stočarske farme u Australiji.

Nakon preseljenja u Uticu, New York razvio je Savage Halpine torpedo za mornaricu. Nakon toga postao je nadzornik u Utica Belt Line Railroad i tada je izumio prvu "hammerless" pušku sa čeličnim kučištem i mehanizmom Model 99. Nakon što je postao poznat Model 99 sa naprednom tehnologijom ponuđen na tržište i prosječnim kupcima kao vrlo pristupačna puška,  i tako je započeo veliki posao s oružjem koji se održao do danas.

Godine 1919. Poglavica Lame Deer pristupio je Arthuru kako bi kupio puške za svoj rezarvat i tako je uspiješno postignut dogovor između njih dvojice. Pleme je dobilo puške, a Savage njihovu potporu i podršku. Te je to bio povijesni trenutak kada je Arthur Savage dodao logo sa Indijanskom glavom na svoje puške, što je bio izravan dar od poglavice za tvrtku.

Do 1919. godine tvrtka Savage Arms proizvodila je samo veliko oružje sa velikim kalibrima. Tijekom WW1 tvrtka Savage udružila se s tvrtkom Driggs-Seabury Ordnance te su proizvodili „Lewis“ strojnice.

lamedeer

1920 Savage je kupio J. Stevens Arms, poznatu tvrtku koja se bavila proizvodnjom cijevi. Kasnije Savage sa svojom stečenom imovinom ko što su Page Lewis Company, Davis-Warner Arms, Crescent Firearms, i A.H. Fox  postaje tada najveća tvrtka za proizvodnju vatrenog oružja u slobodnome svijetu.

Proizvodnja tijekom WW2 Savage-u je pridonijela doslovno milijune prodajom oružja na tržištu, pretvorbom svojih tvornica za smještaj teškog streljiva.

Početkom 1990-e godine tvrtka je stala sigurno na noge nakon što su razvili strategiju za proizvodnju vrhunskih proizvoda po razumnim cijenama, na što konkurencija nije mogla odgovoriti. Tijekom 90-ih Savage dizajnirao i patentirao SNAIL, ekološki prihvatljivi sustav koji je bio usvojen od strane svih proizvođača vatrenog oružja, policije, vojske, privatnih pucačkih klubova u Americi i 14 drugih zemalja. NRA, FBI i brojne specijalne snage trenutno koriste Savage-ov SNAIL sustav. Savage Arms ponosan je na ugled svojih proizvoda koji su postali standard za preciznost u industriji.

U 2003. godini tvrtka uvodi, sada već poznati i revolucionarni  AccuTrigger dizajn okidača koji će zauvijek promjeniti način na koji strijelci mogu očekivati funkcionalnost okidača.

2009. godine Savage je lansirao na tržište AccuStock sustav kundaka, koji se razlikuje od standardnog na način da zahvaća dijelovanje pomoću trodimenzionalnog sustava duž cijele njegove dužine.

Savage-ova povijest bit će ispisivana još jako dugo od strane žena i muškaraca lovaca i strijelaca, kojima su namjenjene ove puške, koje slove među najinovativnije i najpreciznije oružje na svijetu.

Zadnja izmjena Utorak, 28 Ožujak 2017 01:19
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023