Najbolje puške za lov na krupnu divljač - SHOT Show 2015

Napisao  Ponedjeljak, 29 Lipanj 2015 18:42

  • Vrsta: Risanica

Najbolje puške za  krupnu divljač predstavljene su na SHOT Show-u za 2015-u godinu, SHOT Show 2015 ponudio je niz noviteta, novih puška u širokom rasponu cijena, kao i poboljšane verzije na nekih starih modela. 

Mossberg Patriot

Iz Mossberga su predstavili potpuno novu pušku sa užljebljenim cijevima, Patriot. Ova nova puška ima tvrtkin novi „Lightning Bolt Action (LBA)“ okidač, koji je podesiv na čak 2-7 funti. Također ima i spiralno napravljeni zatvarač te slobodnu cijev od 22 inča.

Klasični kundak napravljen je od oraha ili  polimera, obložen crno ili maskirnim detaljima.

Patriot dolazi u 11 kalibara što će uvelike olakšati lovcima izbor.

Također možete kupiti pušku u kombinaciji sa 3-9x40 Weaver optikom.

Opširnije u članku: LOVAC.info

 

Mossberg Patriot

 

Browning AB3 Hunter

Sa svojim novim modelom AB3, Browning se vratio svojoj klasičnoj proizvodnji pušaka sa užljebljenim cijevima. Mehanizam A- zatvarača s kojim je debitirao prije godinu ili dvije, ove godine Browning nudi nudi taj mehanizam u svojem Hunter modelu. AB3 potpuno je novi dizajn za lovce sa drvenim kundakom. Također ima i novi dizajn zatvarača koji ima mogućnost izbacivanja od 60 stupnjeva. Neke od značajki uključuju spremnik za streljivo, gumb za otključavanje te jastučiće na kundaku za ublažavanje povratnog trzaja. AB3 vrijedan je Browningov proizvod koji će se svidjeti mnogim lovcima.

Opšrnije u članku: LOVAC.info

A BOLT3 HUNTER 1

Winchester XPR

Iz Winchestera su na SHOT Showu predstavili svoj novi model puške XPR, sa novim sustavom zatvarača. Novi zatvarač premazan je niklo-teflonom za nesmetan rad i otpornost na koroziju. Ostale značajke uključuju dva sigurnosna položaja, gumb za otključavanje, skidajući spremnik za streljivo te čeličnu cijev koja je postavljena slobodno, krunu sa udubljenjima za pucački stil te posebni  M.O.A. okidač, koji ima nulto podizanje, povlačenje i produljivanje. Okidač je tvornički postavljen na 3 ½ funti.

Trenutno  Winchester XPR možete dobiti u kalibrima kao što su: .270, .30-06, .338 Win Mag i .300 Win Mag.

Detaljnije na: www.winchesterguns.com

 

Winchester XPR 535700226 XPR

Ruger American Rifle — Predator Model

Popularna Američka linija pušaka tvrtke Ruger, ove godine je proširena sa nekim novim konfiguracijama. Konkretno, model Predator, dolazi u različitim kalibrima kao što su .243 , .308 te poseban 6.5 Creedmoor kalibar, koji je najviše pobudio interese lovaca. Puška je dizajnirana da bude lagana i pokretna za manevriranje. Ostale značajke uključuju Zeleni kompozitni kundak, dvije pozicije sigurnosti, Rugerov poseban okidač i navoj na cijevi na koju se može staviti prigušivač (gdje je legalno dozvoljeno). Razvijajući ovu pušku iz tvrtke su imali na umu naravno da ona bude učinkovita i prihvatljiva svima.

Opširnije u članku: LOVAC.info

americanPredator R 1

 

Remington 700 SPS Threaded

Trend koji se u zadnje vrijeme polako ali sigurno probijao na tržište, polako je prihvačen među lovcima koji koriste prigušivače na svojim puškama. Lov s prigušivačima dozvoljen je i legalan u 30-ak država (ali se taj broj konstantno povečava), a Remington se uzdiže sa svojom verzijom modela 700, pušaka sa navojem. Značajke uključuju 20-inčnu cijev sa navojem, X-Mark Pro okidač, SuperCell jastučići za ublažavanje povratnog udara te crni sintetički kundak s gumenim detaljima za lakše hvatanje i bolji grip pi pucanju. Remington model 700 dolazi u nekoliko kalibara ko što su: .223, .308 Win, .243 i .30-06.

Detaljnije pogledajte na: www.remington.com

700SPS TacAAC SD SuppressorLR

 

Savage Model 11 Long Range Hunter In .338 Federal

Izgrađen na temelju 308 spremnika i vrha koji može izdržati 338 diametre streljiva, Federal je stekao popularnost kao svestranom i puškom visokih performansi za veća punjenja.  Oni nude cijevi koje podnose veće brzine nego 308 Win i to sa težim zrnom. Ove godine iz tvrtke Savage predstavili su šest najpopularnijih pušaka sa kalibrom 338 Federal, uključujući model poput „Model 11 Trophy Hunter XP“. Značajke ove puške uključuju karbonsku čeličnu cijev, odvojivi spremnik za streljivo, crni sintetički kundak te poseban okidač, Savage AccuTrigger. Puška također dolazi u paketu sa Nikon 3-9×40 optikom.

Opširnije u članku: LOVAC.INFO

11longrangehuntertfb

 

Sako 85 Carbonlight

Za lovce sa zahtjevnim potrebama i malo većim proračunom, Sako je stvorio svoju najlakšu pušku ikada, sa težinom od cca 2,27 kg. A to je sve zahvaljujući jer je dizajnirana sa dijelom ugljikovih vlaknima te materijelima i tehnologijom posuđenih iz automobilske i zrakoplovne industrije. Značajke uključuju s vanjske strane užljebljenu cijev koja je napravljena od nehrđajučeg  čelika te slobodno postavljena na kundak i set prilagodljivih okidača. Puška trenutno dolazi u pet kalibara kao što su: 22-250, .243, .260 Rem, 7mm08 i .308 Win.

Opširnije u članku: LOVAC.info

85 carbonlight

 

Tikka T3 Forest

Tikka je Sakov „mlađi brat“, a tvrtka je razvila reputaciju za pušku vrhunske preciznosti a pri nižoj cijenovnoj vrijednosti. Tikkakoski tvornica osnovana je 1893. U Jyväskylä, u Finskoj, a 1981 Tikkakoski Oy i Sako surađuju na protutipu serije pušaka. Nadovezjući se na Sakovu dugogodišnju tradiciju proizvodnje oružja, Tikka je u mogućnosti ispuniti sve zahtjeve suvremenih lovaca, kombinirajući tradicionalno oružarsko znanje s naprednom tehnologijom.

Popularni Tikka T3  Forest model jedan je od noviteta ovog proizvođača i uveden je ove godine, te sadrži Monte Carlo nadograđeni kundak. Model je dobio sve standardne T3 značajke serije, kao što su podesivi okidač (2-4 funti), Sako cijev sa posebno napravljenim vrhom, dvostupanjska sigurnost te inimno glatki mehanizam sa oprugom za izbacivanje.

Opširnije u članku: LOVAC.info

tikka t3 forest

 

Zadnja izmjena Subota, 11 Srpanj 2015 02:32
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023