Garminov Bark Limiter

Napisao/la  Ponedjeljak, 10 Veljača 2014 00:08

garmin-barklimiter 1Garmin je vodeći svjetski proizvođač uređaja za satelitsku navigaciju za cestu, plovidbu, avijaciju, te prirodu i sport. U svojoj ponudi imaju proizvode namijenjene praćenju i treniranju pasa. Jedan takav uređaj je Bark Limiter i njegova Deluxe verzija. BarkLimiter je prva ogrlica koja može diferencirati radi li se o poželjnom ili nepoželjnom lajanju uz pomoć tehnologije bazirane na mikro elektro mehaničkim akceleracijskim senzorima.

 garmin-barklimiter 2

Garmin je vodeći svjetski proizvođač uređaja za satelitsku navigaciju za cestu, plovidbu, avijaciju, te prirodu i sport. U svojoj ponudi imaju proizvode namijenjene praćenju i treniranju pasa. Jedan takav uređaj je Bark Limiter i njegova Deluxe verzija.

BarkLimiter je prva ogrlica koja može diferencirati radi li se o poželjnom ili nepoželjnom lajanju uz pomoć tehnologije bazirane na mikro elektro mehaničkim akceleracijskim senzorima. Tehnologija pruža konzistentnost i trenutnu korekciju, praktički eliminirajući utjecaje vanjske buke i lažne ispravke. Možete odabrati ili postavku Autorise koja automatski programira razinu intenziteta stimulacije na temelju laveža svakog pojedinog psa, ili ručnu (Direct/Vibration) postavku kao alternativni načini korekcije.

 

Autorise stimulacija automatski pojačava stimulaciju na ispravnu razinu kako vaš pas laje – ukoliko u pas u nekoj situaciji više laje, stimulacija se pojačava. Stoga nisu potrebna nikakva testiranja na psu da bi vidjeli kolika stimulacija je psu potrebna. Kako to funkcionira? Kada se uređaj upali Autorise opcija počinje na razini 1. Kada vaš pas laje, dobiti će korekciju razine 1. Ako ponovo zalaje, opet će dobiti korekciju razine 1. Ako zalaje treći put razina korekcije se pojačava za dva. Ako pas nastavlja lajati dobiti će još dvije korekcije tog nivoa a onda će se razina korekcija pojačati za dva itd. Kada se dostigne razina koja je potrebna da pas prestane lajati, nivo stimulacije početi će se smanjivati. Ukoliko pas počne lajati opet će se podići i tako sve dok se psa istrenira. Korekcija će s vremenom ponovo doći na razinu 1.

Postoji i Direct set stimulacija za pse kojima ne paše Autorise stimulacija. Ona ima 7 razina, i daje istu razinu stimulacije svaki put kada pas laje. Za to je potrebno potrebno testirati psa kako bi se vidjelo kolika mu razina odgovara. Pri tome može pomoći brojač laveža koji mjeri koliko je puta pas morao dobiti stimulaciju – ovo je dobra opcija kada pas ostaje sam. Ako je bilo potrebno malo stimulacija onda je razina korekcije dobro postavljena, a ukoliko je broj stimulacija visok psu je potrebna veća razina stimulacije. Vibracijska opcija vibrira kada pas laje.

Ogrlica ima i Sleep mode u koji ulazi kada je ogrlica u stanju mirovanja (pas se ne miče, ili je ogrlica skinuta) pri čemu se razina stimulacije ne gubi.

Bark Limiter je vodootporan, lagan (teži samo 57 grama) i prilagođen svim pasminama neovisno o debljini  njihova krzna. Ogrlica je odličan partner kod treniranja pasa koji previše i bespotrebno laju. Radi odmah po postavljanju i nije potrebno nikakvo dodatno namještanje.

Jedina razlika između regularne i deluks verzije su baterije. Bark Limiter koristi 3 V li-ion baterije koje traju do 10 mjeseci. BarkLimiter Deluxe koristi punjive baterije koje traju do 3 mjeseca. Naravno, trajanje ovisi o količini lajanja, vremenu nošenja ogrlice i razini stimulacije.

Za više informacija o Garminovim proizvodima za pse na LINKU, ili na web stranici Garmin Hrvatska d.o.o. 

Lovac.info

 

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 10 Veljača 2014 02:17
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023