Jumping targets - idealno za vježbanje gađanja

Napisao/la  Petak, 28 Veljača 2014 00:04

jumping-targets 1Malo američko poduzeće Jumping targets osnovalo je nekoliko entuzijasta u potrazi za proizvodom koji im je trebao omogućiti duže gađanje bez opetovanog namještanja meta. Na kraju su sami dizajnirali proizvod koji je omogućio strijelcu ispaljivanje nekoliko rundi bez namještanja mete, a koji je pružao novu poziciju za slijedeću rundu. Nastali proizvod nazvan je AR500 Steel Target i napravljen je od visokokvalitetnog čelika (manje se oštećuje) i dizajniran tako da smanjuje mogući rikošet i poveća sigurnost.

 jumping-targets 3

Malo američko poduzeće Jumping targets osnovalo je nekoliko entuzijasta u potrazi za proizvodom koji im je trebao omogućiti duže gađanje bez opetovanog namještanja meta. Na kraju su sami dizajnirali proizvod koji je omogućio strijelcu ispaljivanje nekoliko rundi bez namještanja mete, a koji je pružao novu poziciju za slijedeću rundu.

jumping-targets 1Nastali proizvod nazvan je AR500 Steel Target i napravljen je od visokokvalitetnog čelika (manje se oštećuje) i dizajniran tako da smanjuje mogući rikošet i poveća sigurnost.

AR500 mete imaju potpuno zavarenu konstrukciju sa četiri geometrijski smještena kraka i stvaraju pokretnu metu. Ovisno o kutu pucanja, kalibru i udaljenosti mete se kreću – „hodaju“, skakuću i kotrljaju se, a strijelac ih mora neprestano „skenirati“ i nišaniti čime poboljšava svoju preciznost i brzinu. Prava vrijednost AR500 meta dolazi u kontinuiranoj obuci.

Mete dolaze u tri veličine kako bi odgovarale gotovo svim pištoljima i puškama:

  • 2, 5 inča (oko 6 cm)
  • 3,5 inča (oko 9 cm)
  • 4,75 inča (12 cm)

Debljina čelika ovisi o veličini mete, a mete se a gađa s udaljenosti od najmanje 22 tj. 45 metara (ovisi o kalibru). Cijena meta je od 39,99 do 59,99 $.

Kako to izgleda u praksi pogledajte u slijedećem videu:

Više o ovim, a i drugim vrstama meta možete pročitati na JumpingTargets.

Lovac.info

Zadnja izmjena Četvrtak, 27 Veljača 2014 17:53
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023