Godišnja skupština lu „Šljuka“ Jamnička Velika

Napisao  Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 12:29

Desetljeće prijateljstva Primoraca i Turopoljaca

Lovci LU „Šljuka“ Jamnička Velika 12.svibnja održali su svoju 27. godišnju skupštinu. U lovačkoj kući na Kozjem Bregu okupilo se pedesetak lovaca i dragih gostiju.

Uz načelnika općine Pisarovina, Tomo Kovačić, stigla je i izaslanica gradonačelnika Zagreba, te prijatelji društva. Iz Novog Vinodloskog stigli su prijatelji s kojima je prije točno deset godina potpisana Povelja o prijateljstvu. Povelja nije ostala samo na papiru, već živi među lovcima.

 

Kako je iznio predsjednik LU“Šljuka“ Jamnička Velika, osim dobrih rezultata u lovištu, članovi su postigli visoke rezultate u prijateljstvu. Treba zahvaliti i sponzorima koji potpomažu rad udruge. Jamnički lovci su prošle godine ulovili zlatnog i srebrenog vepra, te srebrenog i brončanog srnjaka.

To jasno pokazuje koliko su radili u lovištu. A radova je bilo skoro svakodnevno. Od radnih akcija održavanja objekata, do uređenja lovačke kuće. Zahvaljujući „Elektri“ kuća je dobila i vanjsku rasvjetu. Uz pet jutara kukuruza za prihranu, lovci su još kupovali kukuruz za zimsku prihranu divljači. Zanimljivo je kako krivolova nije bilo, a kućnih ljubimaca u lovištu je sve manje. Zato se pojavio čagalj.

 

Kako je kazao Miroslav Brakuza, predsjednik LD „Košutnjak“ Novi Vinodolski, Primorci i Turopoljci uspješno surađuju tek prvo desetljeće. Prijatelji su ostali prijatelji, ne samo u lovu, pa se uzajamno pomažu. Predstavnici ostalih prijateljskih društava samo su mogli pohvaliti rad male ali odabrane skupine lovaca u Jamničkoj Velikoj.

A što se tiče prijateljstva, primjerice Nino Perušić, novopečeni ocjenjivač trofeja i predavač HLS-a, već petnaest godina „privatno“ surađuje sa LD „Srnjak“ Tounj. Njima ne trebaju „papiri“ i nije jedini lovac iz Jamničke Velike koji ima prijatelje diljem zemlje.

 

Napisao i snimio : Boris ĆAVAR
Zadnja izmjena Petak, 08 Lipanj 2018 09:52