U Vivodini tradicionalno se održava manifestacija „ Dani vina u Vivodini ''

Napisao  Petak, 28 Srpanj 2017 10:53

Manifestacija je održana u organizaciji Udrugom vinogradara i voćara grada Ozlja te je održano natjecanje  ''9. Gastro- Lov Vivodina 2017.''

Ove godine manifestacija je održana u organizaciji Udrugom vinogradara i voćara grada Ozlja.

U sklopu te manifestacije već devetu godinu za redom sudjeluje Lovački savez Karlovačke županije sa svim lovnim uredima na području Karlovačke Županije u natjecanju kuhanja lovačkog kotlića.

Tako i ove godine održalo natjecanje pod nazivom 9. Gastro- Lov Vivodina 2017.

DSC 0367

Uz zvukove lovačkih rogista LS-a Karlovačke županije počelo je okupljanje sudionika natjecanja.

U natjecanju su sudjelovali svi lovni uredi LS-a Karlovačke županije sa po jednom ekipom, tj. lovačkim društvom koje je predstavljalo svoj Lovni ured.

Za Lovni ured Karlovac kuhali su članovi LD-a „Šljuka“ Lasinja, za Lovni ured Ogulin članovi LD-a „Kuna“ Drežnica, za Lovni ured Duga Resa članovi LD-a „Družac“ Bosiljevo, za Lovni ured Ozalj članovi LD-a „Srnjak“ Ribnik, a za Lovni ured Slunj članovi LD-a „Sokol“ Slunj.

DSC 0379

Po konceptu organizacije i natjecanja pobjednici kuhaju naredne godine veliki kotao koji je van konkurencije.

Tako su i ove godine prošlogodišnji pobjednici 8.Gastro-lova iz Lovnog ureda Duga Resa LD „Gaj“ Zvečaj kuhali veliki kotao čiji se sadržaj dijelio posjetiteljima i sudionicima konjičke karavane i biciklijade koje se održavaju u sklopu manifestacije „Dani vina u Vivodini“.

Osim lovačkih gulaša posjetitelji su mogli kušati razne delicije naših natjecatelja koje su donijeli sa sobom, a prepoznatljive su za kraj iz kojeg dolaze.

DSC 0415

Svi sudionici natjecanja dobili su identične količine divljačine za spremanje kotlića.

Predstavnici Lovačkog saveza Karlovačke županije odabrali su stručni ocjenjivački sud kojeg su sačinjavali članovi iz redova Udruge vinogradara, vinara i voćara grada Ozlja,Trgovačke ugostiteljske škole Karlovac i Podravke d.d. koja je i sudjelovala u pokroviteljstvu.

Ocjenjivački sud u sastavu Ljiljana Lešćanec iz Udruge vinogradara, vinara i voćara Ozalj, Dražen Đurešević iz Podravke d.d., Mirko Čizmešinkin također iz Podravke d.d., te Igor Frketić iz Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac.

DSC 0419

Ocjenjivači su donijeli sljedeću odluku;

3.mjesto u kuhanju lovačkog kotlića osvojili su natjecatelji LD-a „Šljuka“ Lasinja, a pehar i poklon pakete HLS-a i Podravke d.d. uručila je članica žirija Ljiljana Lešćanec.

2.mjesto u kuhanju lovačkog kotlića osvojili su natjecatelji LD-a “Družac“ Bosiljevo, a pehar i poklon pakete HLS-a, Podravke d.d. i Udruge vinogradara, vinara i voćara Ozalj uručio je član žirija i predstavnik Podravke Dražen Đurišević.

1.mjesto u kuhanju lovačkog kotlića osvojili su natjecatelji LD-a “Sokol“ Slunj, a nagradu za 1.mjesto-pobjednički pehar,kotlić s tronošcem, poklon pakete HLS-a i Podravke d.d. te Udruge vinogradara, vinara i voćara Ozalj uručio je predsjednik LS-a Karlovačke županije i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Vinko Pavlić.

Pobjednici su također osvojili kuhanje velikog kotla za sve posjetitelje na jubilarnom 10. Gastro-Lov Vivodina 2018.

 

Danijel Rendulić

 

Zadnja izmjena Petak, 28 Srpanj 2017 11:33