Strelište sanirano – uskoro na njemu tri značajna natjecanja lovaca

Napisao  Ponedjeljak, 31 Srpanj 2017 13:18

Ovogodišnje poplave u pleterničkom kraju, kako smo pisali, ponovo su pričinile ogromne štete na strelištu za sve tri lovačke discipline u Bzenici pokraj Pleternice.

Postrojenja su od svibanjske poplave u potpunosti je sanirana uz potporu Požeško-slavonske županije, grada Pleternice, te Županijske uprave za ceste i Hrvatskih šuma Požega – kazao nam je Zdravko Vujnović, predsjednik požeško-slavonskog Županijskog lovačkog saveza.

Pored toga pri kraju su radovi na uređenju kanalske mreže uz strelište kako bi se trajno riješila odvodnja oborinskih voda na toj lokaciji  čime će se onemogućiti  ponovno plavljenje.

 

Imajući u vidu iskustva na saniranju oštećenja nakon dvije prošlogodišnje poplave naši lovci su sada najvećim dijelom sve sanirali sami što je znatno smanjilo troškove tih zahvata, a tu se posebno istakao potpredsjednik našeg saveza Branko Bertelović koji je svojim umijećem i dugogodišnjim iskustvom našao rješenja za sanaciju – nastavlja Vujnović i dodaje da su mu ključni suradnici bili Mario Levar, kojega je imenovao voditeljem lovačkog strelišta u Bzenici, te Denis Milošević.

 

Na tom strelištu uskoro će uslijediti treninzi najboljih strijelaca iz lovačkih udruga s područja Požeško-slavonske županije kako bi spremni dočekali tri velika natjecanja krajem kolovoza i početkom rujna.

Zadnjeg vikenda u kolovozu tu će se održati natjecanje strijelaca Lovačkog saveza ove županije, zatim 3. rujna Kup Slavonije i Baranje uz nastup strijelaca iz pet županija kontinentalne Hrvatske, da bi od 8. do 10. rujna tu bilo Državno natjecanje u lovnom streljaštvu kojemu će po šesti puta biti domaćini požeški lovci.

 

Izvor: pozega.eu
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 31 Srpanj 2017 13:30