Klub lovkinja LS-a Bjelovarsko-bilogorske županije „Gea“ obilježio dan osnutka!

Petak, 28 Srpanj 2017 09:53

Članice Kluba lovkinja Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije „Gea“ pozvale su sve članove Izvršnog odbora i stručnu službu Saveza na svečanu sjednicu povodom obilježavanje Dana osnutka kluba.

Sjednica, domjenak i druženje je održano u Romskoj kući u Maglenči gdje su nas domaćini ugodno iznenadili prezentacijom običaja, tradicije i kulture Roma Lovara kojima i pripada obitelj Đurđević iz Bjelovara.

Gospodin Stevo i sin Goran su lovci ali i gospođa Roza je lovkinja još od 1978. godine i aktivna je članica Kluba „Gea“.

 

Tom prilikom predsjednica kluba Ivana Jambreković iznosila jepojedinosti oko aktivnosti kluba u protekloj godini te naglasila važnost edukacije predškolske i školske djece u svezi razvoja lovstva, očuvanja prirode, divljači te uloge lovaca u zaštiti prirode i okoliša.

Navela je i apostrofirala važnost druženja i izmjene znanja i iskustava sa drugim lovkinjama drugih država u okruženju pa i diljem Europe.

 

U povodu obilježavanja Dana osnutka Kluba lovkinja„Gea“ u ime Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije prisutnima se je obratio dopredsjednik Saveza Antun Horak koji je pohvalio rad kluba te naglasio važnost i ulogu lovkinja u razvoju i unapređivanju lovstva i kreiranju ukupne lovne politike u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i šire.

Naglasio je važnost učešća lovkinja u svim aktivnostima lovstva od uzgoja i lova divljači, kinologije, streljaštva, opće i lovne kulture pa do očuvanja hrvatske lovačke tradicije i običaja kako bi se razbile predrasude o ženama u lovačkim redovima.

 

Mato Kovačević
Zadnja izmjena Petak, 28 Srpanj 2017 10:53