Ocjenjuje se više od 350 rogovlja i drugih trofeja

Napisao  Četvrtak, 13 Travanj 2017 09:39

Po tradiciji na završetku svake lovne sezone pa tako i prethodne 2016./17. godine prema Zakonu o lovstvu obavezno je ocjenjivanje lovačkih trofeja.

Temeljem novodonesenog Pravilnika o načinu ocjenjivanja trofeja divljači što će provesti ovlašteno deveteročlano Povjerenstvo Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Lovački savez Požeško-slavonske županije, kao i prethodnih godina organizira ocjenjivanje za dva svoja područja pakračko-lipičko za tamošnjih pet lovačkih udruga, te u Požegi za  Požešku kotlinu  i to za sva društva s tih područja.

ocjenjivanje trofea11

Posebna pozornost kod ocjenjivanja, koje se provodi po međunarodnim CIC- standardima kod rogovlja pridajemo rasponu i dužini rogova, te parožaka, zatim volumenu, brutto težini, točkama ljepote, ali i odbicima.

Ove godine na ocjenjivanje je prijavljeno više od 350 rogovlja i drugih trofeja odstrijeljene divljači.

ocjenjivanje trofea14

Rekao nam je Denis Milošević, predsjednik Povjerenstva za ocjenjivanje lovačkih trofeja ove županije, te dodao da među ocijenjenim trofejima već ima dosta onih koji su u kategoriji zlata iz čega je vidljivo da je ova lovna godina bila dobra za ovdašnje lovce.

ocjenjivanje trofea13

Nakon obrade bit će poznati dobitnici pojedinih nagrada za svoje trofeje, a njihovi vlasnici dobit će trofejne listove, te lovačka društva ocjenbene listove radi ustrojstva evidencije svojih trofeja.

Vlasnicima će biti dodijeljene medalje.

 

Izvor: pozega.eu
Zadnja izmjena Četvrtak, 13 Travanj 2017 10:26