Promocija Priručnika za ocjenjivanje lovačkih trofeja

Srijeda, 12 Travanj 2017 12:15

U dvorani Sajamskog prostora na Pampasu u Osijeku u subotu, 8. travnja, točno u podne započela je promocija novog, drugog izdanja Priručnika za ocjenjivanje trofeja divljači autora Alojzija Frkovića.

Okupljenim lovcima ponajprije se obratio predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak koji je istaknuo važnost priručnika u njegovu praktičnom korištenju ali i nužnost češće aktivnosti znanstvenih krugova u izdavanju radova čiji je edukativni dio nezamjenjiv u podizanju opće svijesti o lovstvu.

Priručnik je predstavio sam urednik dr. sc. Josip Malnar zahvalivši se u prvom redu samom autoru na njegovu radu za života te je ovaj priručnik svojevrsna zahvala u vremenu kad on više nije s nama.

prirucnik 3 2017 20170408 120523

Uz opis sadržaja Malnar je naglasio novine koje su uvedene u priručnik, a jedna od inih je i uvrštavanje ocjene krzna čaglja.

Knjiga bi također trebala biti poticaj za slanje trofeja na ocjenu kako bi se mogla analizirati cjelokupna situacija, a jedan od problema je tako i čagalj gdje je relativno velika sigurnost da bi prvak zbog brojnosti trebao biti iz Slavonije što za sada prema službenim ocjenama nije.

prirucnik 1 2017 20170408 120038

Knjiga je formata A5 tvrdih korica i osvježena sadržajno. U sklopu promocije Priručnika promovirane su i novoizrađene medalje za trofeje.

Promociji su nazočili i lovci LS-a Primorsko-goranske županije i LS-a Grada Zagreba koji su na Sajam stigli organizirano autobusima.

Izvor: hls.com.hr

 

Zadnja izmjena Srijeda, 12 Travanj 2017 13:16