Na 60-obljetnici najavljena gradnja doma koji je za ovaj jubilej dovršen

Napisao  Srijeda, 21 Prosinac 2016 12:48

Prigodnom svečanošću i zajedničkim lovom sa gostima koji je okupio oko 80 lovaca Lovačko društvo „Fazan“ iz Ruševa proslavilo je sedam desetljeća rada. Danas ima 35 članova koji gospodare zajedničkim županijskim lovištem površine 4496 hektara.

Počeci lova u istočnom dijelu Požeške kotline sežu prije Drugog svjetskog rata, a u prosincu 1946. godine osniva se „Fazan“ u Ruševu gospodareći tada sa oko 10 tisuća hektara da bi 1963. godine dio lovišta ustupili susjedima LD „Dilj“ iz Buka – kazao je o povijesti društva njegov predsjednik Nikola Marić i dodao da je na proslavi 60-obljetnice ondašnji predsjednik Branko Gilich izrazio nadu da će slijedeći jubilej biti u novom domu što se ostvarilo zahvaljujući dobrovoljnom radu lovaca. Veći broj lovaca ruševačkog kraja odazvao se pozivu domovine uključivši se u domovinski rat kroz postrojbe policije i Hrvatske vojske.

Zajednički lov okupio je uz članove „Fazana“ brojne lovce iz prijateljskih i susjednih lovačkih društava.

-Lov je bio uspješan jer je odstrijeljeno šest divljih svinja, organizacija lova je nila dobra, kao i disciplina sudionika – kazao je prilikom odavanja počasti divljači glavni lovnik „Fazana“ Mario Švajda koji je čestitao lovcima na odstrelu.

Jubilarcima su čestitke uputili Tomislav Briš, zamjenik načelnika općine Čaglin, Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo i Božidar Terzić, potpredsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije koji je ovdašnjim lovcima uručio brojna odličja Hrvatskog lovačkog saveza.

-Mnogo ste napravili i uredili prostore, slijedi produljenje zakupa lovišta za kojega je sve pripremljeno kako bi njima i nadalje gospodarila ovdašnja lovačka društva- kazao je Jakopović.

Uz ovaj veliki jubilej LD Fazan“ je dobilo zlatnu plaketu HLS-a, dok je brončanu plaketu primio Ilija Gruber. Odlikovanja trećeg reda dobili su Slavko i Veseljko Fržuljević,Vinko Benčević,Josip Gilich i Dario Švajda, te drugog reda Branko Gilich i Željko Kurnjavka.

Za dobro raspoloženje sudionika proslave pobrinuli su se tamburaši brodskog kraja pod vodstvom Antuna Marjanovića.

 

Izvor: pozega.eu
/Foto: D.K./
Zadnja izmjena Srijeda, 21 Prosinac 2016 13:09