Zlatne plakete dobili lovci pleterničke „Šljuke“ i lovac Damir Grujić iz Gaja

Napisao  Petak, 23 Prosinac 2016 16:43

Sukladno zakonskim propisima Lovački savez Požeško-slavonske županije na svojoj je godišnjoj skupštini donio program rada i financijski plan za 2017. godinu. 

Lovačko društvo „Šljuka“ iz Pleternice, koje slavi 90 godina rada, dobilo je Zlatnu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza, isto priznanje dodijeljeno je lovcu Damiru Grujiću(LD„Slavuj“Gaj), koji je voditelj kinologije u ovoj županiji, za doprinos i posebne zasluge u razvoju lovstva, a uručio ih je dopredsjednik HLS-a išpredsjednik Županijskog lovačkog saveza Zdravko Vujnović.

Zahvalio se nagrađeni Damir Grujić.

-Ove godine izdali smo 250 iskaznica stranim lovcima što je porast u odnosu na ranije godine, a ključne aktivnosti bile su na sanaciji olimpijskog strelišta u Bzenici nakon šteta koje su u dva navrata na postrojenjima strelišta pričinile poplave-kazao je Vujnović.

U slijedećoj godini lovcima ovog kraja predstoji produljenje zakupa, te izrada novih lovno-gospodarskih osnova. Dogovoreno je da osnove pod povoljnim uvjetima za društva izrade stručnjaci Hrvatskog lovačkog saveza, te da troškove snosi županija iz sredstava povrata lovozakupnine.

-Požeško-slavonska županija je uputila dopis Ministarstvu poljoprivrede, te pribavila za sva lovačka društva suglasnost Ministarstva pravosuđa da se protiv njih ne vodi nikakvi postupci, a Županijska skupština je donijela odluku o produljenje zakupa zajedničkih otvorenih lovišta tako da predstoji priprema ugovora i potpisivanje

– kazao je skupštinarima Branko Grgić, referent za lovstvo ove županije.

I u 2017. godini naglasak u radu lovačkih društava je na uzgoj i zaštitu divljači, ekologiju, izobrazbu kadrova, streljaštvo, kinologiju, te humanitarne aktivnosti, a priprema se građa za izradu monografije o lovstvu ovog kraja.

 

Izvor: pozega.eu