Cetingradsko lovačko društvo mora platiti odštetu vozačici jer se njihov mladi srnjak zabio u njezin Renault

Napisao/la  Subota, 17 Prosinac 2016 22:15

Lovačko društvo “Kuna” iz Cetingrada mora R.K. iz Slunja platiti 8.000 kuna odštete, te još 6.500 kuna sudskih troškova jer je 2013. godine njihov srnjak na županijskoj cesti Slunj-Cetingrda istrčao iz žbunja te udario u prednji lijevi bočnio dio njenog vozila i teško ga oštetio, odlučio je tako Općinski sud u Karlovcu u svojoj nepravomoćnoj presudi.

 

Prometni vještak utvrdio je da kobnoga dana vozačica nije upravljala brže od 50 km/h te da nije mogla izbjeći sudar sa životinjom.

– Nezgoda se ne bi dogodila da je brzina kretanja tužiteljice kod nailaska srnjaka bila manja od 30 km/h, a to znači daleko sporiju vožnju od dopuštene u naseljenom mjestu. Samo tako bi srnjak uspio pretrčati kolnik, ali za takvu brzinu nema valjanog opravdanja u danim prometno tehničkim uvjetima. Naprotiv, tužiteljica bi samo remetila uredno odvijanje prometa pa proizlazi da je nezgoda za nju bila neizbježna, i to u uvjetima da je primijetila divljač dok se kretala niz strminu na lijevoj strani izvan ceste – zaključio je prometni vještak.

Srnjal je bio težak svega 20 kilograma, a odmah nakon nesreće odvezli su ga cetingradski lovci.

Izvor: kaportal.rtl.hr

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 19 Prosinac 2016 10:05