Sigurnost u lovu: predali 'tandžare', 'garu', automatsku pušku, streljivo...

Napisao/la  Petak, 30 Siječanj 2015 09:00

Šest pušaka M48, takozvanih "tandžara", automatska puška i "garo", više komada okvira za automatsku pušku i više od 1.500 komada streljiva različitog kalibra, od čega je dio iz Drugog svjetskog rata, predano je jučer u PU požeško-slavonsku. Iako je oružje čuvano u neadekvatnim uvjetima te su drveni dijelovi dotrajali oružje je, tvrde u policiji, ispravno i upotrebljivo.

Rezultat je to akcije "Sigurnost u lovu" i "Manje oružja-manje tragedija".

- Akcija je provedena u suradnji s Lovačkim društvom "Vražjak" iz Požeških Sesveta. Nastavit ćemo suradnju i s drugim lovačkim društvima te poručujemo građanima da i dalje mogu predati oružje bez sankcija, a čak ne moraju reći ni svoj identitet - rekao je Miro Miličević, načelnik Policijske postaje Pleternica.

Oružje je Lovačkom društvu "Vražjak" predalo desetak osoba  s pleterničkog područja. Stjepan Kovačević, predsjednik društva pozvao je sve lovce da slijede njihov primjer kako bi se što više oružja predalo policiji gdje će biti uništeno na adekvatan način.

- Tijekom prošle godine u našu je PU predano 17 komada automatskog oružja, 77 ručnih bombi, 14 mina, 55 drugih rasprskavajućih predmeta, 17 komada repetirajućeg i poluautomatskog dugog oružja, deset pištolja i revolvera, osam i pol tisuća komada streljiva i više od tri kilograma eksploziva - rekla je na izvanrednoj konferenciji za novinare Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Dodaje da se još uvijek velika količina oružja čuva po domovima.

- Podsjećam, ukoliko se oružje bez dozvole pronađe kod osobe koja ima dozvolu za neko drugo oružje, njemu će biti oduzeto i registrirano oružje - istaknula je na kraju Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

034portal, 29.01., L.G.
Zadnja izmjena Srijeda, 06 Svibanj 2015 01:31