Oprez na cestama oko Rijeke: U 3 dana auti četiri puta naletjeli na divljač

Napisao/la  Srijeda, 28 Siječanj 2015 05:08

Divljač je udarila u osobna vozila koja su se kretala prometnicama na području Broda na Kupi, Škrljeva, na čvoru Draga i na području Novog Vinodolskog.

Četiri slučaja u kojima je na cestu pred vozila istrčala divljač dogodila su se u protekla tri dana na cestama Primorsko-goranske županije. U tri slučaja radilo se o  srnećoj divljači, a u jednom slučaju o  teletu jelena. Ozlijeđenih osoba, srećom, nije bilo.

Divljač je udarila u osobna vozila koja su se kretala prometnicama na području Broda na Kupi, Škrljeva, na čvoru Draga i na području Novog Vinodolskog. Brigu oko uginule divljači preuzeli su lovnici nadležnih lovačkih društava. Ukupna šteta procijenjena je na oko 21 tisuću kuna.

Kako bi smanjili mogućnost ovakih i sličnih događaja, policija poziva vozače na pojačan oprez na prometnicama, pogotovo u jutarnjim i kasnim večernjim satima, te da prilagode  brzinu vožnje uvjetima.

Policija obrazlaže da  vozač  koji sudjeluje u naletu na divljač na cesti prekršajno odgovara, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio nepropisnom ili neprilagođenom brzinom.

Novi list, F.V.